Špaldový chlieb s ovsenými vločkami fotorecept
Foto: ancicka
Fajný chutnučký chlebík.
20 minút
príprava
príprava
50 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Vločky zomelieme. Do misky si pripravíme suroviny na chlebík. Urobíme si v múke jamku, pridáme vlažné mlieko, rozmrvíme droždie, necháme nabutnať a zamiesime cesto. Cesto by malo byť tuhšie. Vymiesené cesto necháme na teplom mieste vykysnuť.
-
2
Vykysnuté cesto potom na doske prehnetieme a vytvarujeme bochník.
-
3
Rúru si vyhrejeme na 200 °C. Ked pečiem chlebík v hlinenej miske, tak misku dáme do rúry vyhriať. Bochník vkladáme do horúcej misky. Ked pečiem na plechu tak netreba vyhrievať.
-
4
Chlebík pečieme na 200 °C 15 min a potom teplotu znižíme na 160 °C a dopekáme ešte 30-35 min.Po upečení necháme chlebík vychladiť na mriežke.
V jaké krásné míse chleba pečete a má i dekl, aby se nemusela trouba zapařovat a chleba se pekl
jako v mini parní peci ?
Upiekla by som ho, ale nemám pre koho, ja sa zdržujem múčnych jedál, vrátane chleba. :-(