Varenie

Zeleninový koláč, resp. posúch

martinis - fotkamartinis, 6. augusta 2012

Pekný večer milí varecháči a varecháčky, obraciam sa na vás s
prosbou o radu - nepoznáte recept na jednoduchý, zdravý
nekysnutý koláčik naslano, prípadne na dobrý posúch, ktorý by som
si vedel pripraviť aj ako začiatočník v pečení ? :)) V sobotu sa mi
podarilo upiecť slivkový koláč, rád by som teraz pre zmenu využil aj
zeleninu ;)

@zareaguj


Diskusia k téme

an3da
Nastrúhaj zemiaky, pridaj trochu múky, soľ a vodu aby bolo trochu hustejšie ako na palacinky. Vylej na pomastený plech asi hrúbky jeden cm a povrch polej olejom alebo masťou. Peč v dobre vyhriatej rúre na 250 stupňov. Môže sa aj vyprážať ale to je trochu mastné, pečené je lepšie. Bude ma tešiť ak sa ti podarí.
martinis
Výborne, vyzerá to skvele, zajtra vyskúšam a dám vedieť ako to dopadlo, ďakujem :)
an3da
Niet za čo, a zemiaky strúhaj do vody a ešte potom tú vodu pomaly zlej a nalej novú a znovu zlej - to aby zemiaky neboli čierne.
rea1
ja robím aj takýto slaný koláč:
Akúkoľvek zeleninu podľa chuti úhľadne nakrájam a trošku predvarím v slanej vode. Ale naozaj iba trošku. Potom si rozvaľkám lístkové cesto do koláčovej formy, spodok cesta posypem strúhankou, položím plátky šunky, kolieska salámy - fantázii sa síce medze nekladú, ale netreba ich tam, zeleninu pekne ozdobne poukladám na cesto, všetko zalejem vajcami rozmiešanými v kyslej smotane a dám upiecť. Povrch niekedy posypem strúhaným syrom. Koláč je dobrý a hlavne -niekedy mi výdatne pomôže zbaviť sa rôznych zvyškov zeleniny z chladničky. Zeleninu ukladám "na stojato", teda napr. kolieska cukiny nie naplocho ale na bok, aby sa zeleniny zmestilo viac.