Vaše skúsenosti so stéviou

malinaMalina 4. januára 2019 o 00:14

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, jestli máte někdo zkušenosti se stévií? Poněvadž dost často peču, chtěla bych zkusit upéct trochu zdravěji a napadla mne stévie. Také by mne zajímalo, jestli na pečení je lepší v sypkém stavu nebo v tekutém. Děkuji.

@zareaguj


7 odpovedí:
  • používateľ nemá avatarAszabka 4. januára 2019 o 15:39

    Ahoj, neodporúčam pri pečení použiť stéviu samotnú, dáva trpkú príchuť a mnohým ľuďom jej chuť vadí. Zvyknem ju kombinovať s eritritom, podľa mňa ňou časť cukru môžeš nahradiť, ale opatrne, bo má naozaj vysokú sladivosť. Zo začiatku by si mala ochutnávať surové cesto, mne dlho trvalo, kým som si prispôsobila jej dávkovanie. Používam sypkú, tekutú som požívala tiež, no len do tekutín, či pudingov. Na nete je množstvo receptov s jej využitím, skús začať najprv tam. Do pečenia :D
    @zareaguj
  • evanaaa - fotkaEvanaaa 4. januára 2019 o 18:45

    Niekde by tu mala byť diskusia na túto tému, ak nie viac.....ja som si stéviu aj pestovala, ale veľmi sa mi nedarilo, pár lístkov ešte niekde mám, mala som aj sypkú aj v tabletkách, nejak mi ale nechutila, pripomínala mi sacharín, ani do kávy sa mi nepáčila, tak som ju prestala používať, s pečením skúsenosť nemám, ako by ju v ceste bolo cítiť. Mne sa viac páčili iné sladidlá - Xylit (Xylitol), Sukrin (ten má niekoľko variácií, dokonca aj karamelový, práškový, kryštálový, ap.) a tekuté v takej špicatej fľaštičke. A ak ju chceš používať, tak miešať s iným sladidlom, ako radí aj @Aszabka.
    @zareaguj
     1x siisa
  • používateľ nemá avatarViera1 4. januára 2019 o 20:06

    @Aszabka (4.1.2019 15:39)

    Trpká príchuť sa stratí,ak stéviu skombinuješ s cukrami typu sacharóza, glukóza, fruktóza , maltóza , sorbitol alebo so štipkou soli,prípadne s kyselinou citrónovou.
    @zareaguj
     1x malina
  • komunista - fotkaKomunista 5. januára 2019 o 23:35

    Pozor na podhríb žlčový, býva strašne horký, ak si ho spletiete a dáte do kapustnice namiesto dubákov a podobne, tak vám to pokazí celú kapustnicu a potom vám už žiadna stévia ani iné sladilo nepomôže, môžete ju vyliať. Preto je lepšie pridať do kapustnice hlivu, tú si so žlčákom nepomýlite. Ja si hlivu pestujem sám. Nedôverujem ani obchodníkom v supermarketoch či trhovníkom - tí sú tiež schopní v honbe za ziskom občas predať aj nakrájanú mačku vo vreci a vyhlásiť, že sú to dubáky.

    V regáloch sa dá nájsť hromada plesnivých vecí. Napríklad taká niva či camembert alebo rokfort. Jedli ste už niekto ravioli plnené špenátom s rokfortovou omáčkou? Sypalo sa to strúhaným parmezánom. Ja som to raz robil, kedysi to dávali v telke, nejaký fúzatý ujo to varil, ale vôbec mi to nechutilo. A to som tam nedal ani stéviu, ani podhríb žlčový.
    @zareaguj
  • evanaaa - fotkaEvanaaa 6. januára 2019 o 17:48

    @Komunista , nezablúdil si náhodou? Čo má kapustnica, a hríb žlčový spoločné so stéviou?
    @zareaguj
     2x leaela, abdul
  • používateľ nemá avatarMirop 7. januára 2019 o 06:13

    @Evanaaa (6.1.2019 17:48)

    je to len nejaky primitiv co chce rozostvat diskusie, podobne pripevky ma i v inych diskusiach
    @zareaguj
     2x evanaaa, abdul
  • antalik - fotkaAntalik 15. januára 2019 o 13:34

    Ja som so steviou zacinala tiez ale nebolo to ono, ak chcem zdravsiu vec tak dam menej cukru ako pise recept a aspon takto mi to staci :)
    @zareaguj
     1x macka78


Pridaj komentár do diskusie:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov




TOPlist