Rôzne

Pernicky

helenka2307 - bez fotkyhelenka2307, 23. júla 2012

prosim nevie niekto recept na dobre pernicky? take co zmäknu lebo mne nikdy!hlavne nie narocne! dakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

sovka62
helenka2307, skús si napiecť medovníky z tohto cesta:
 varecha.pravda.sk/recepty/medove-kolace-s-makom-fotorecep...

Samozrejme vynechaj mak, mlieko, cukor a citrónovú kôru, to je do plnky.
Sú nenáročné na prácu aj na cenu surovín, mohli by ti vyhovovať.
Medovníky sú mäkké hneď po upečení a nestvrdnú ani neskôr ak ich budeš mať v plechovej krabici. Na plech si ich klaď ďalej od seba, lebo narastú ( ak to preženieš so sódou bicarbonou, tak až neúnosne, radšej s ňou opatrne). Vajcom ich natri až tesne po upečení, ešte horúce, budú pekné lesklé.
soniatko
helenka aj u mna mas recept na hned makke medovnicky... v komentoch najdes aj nazory kociek z varechy co ich skusali...
irenaw
dlhé roky som z každého osvedčeného receptu, čo som od niekoho dostala, napiekla "kamienky". až mi niekto poradil, že to je všetko o dĺžke pečenia. teraz aj tie recepty, čo boli predtým tvrdé mám mäkké. mám v receptoch tiež jedny hneď mäkké aj s dĺžkou pečenia v mojej rúre. držím palce.
tilau
áno @irenaw má pravdu, aj ja to mám odskúšané, ked pečiem len 6 minutiek sú krásne mäkkučké, ked nechám pár minutiek dlhšie do hneda, tak sú chrumkavé. Ja robím také aj také, lebo niekto rád chrumká :D
margaretka28
@irenaw ,áno máš v tomto pravdu,medovníčky sa nesmú dlho piecť,lebo potom sa vysušia a stvrdnú,ale závisí to aj od toho,kto má akú rúru,každá pečie inak,tak aj tie muchy si asi musí vychytať každá sama:-))
tothka
Decembrové hríby (fotorecept)
Medovníčky ihneď mäkké (fotorecept)
Nájdeš ich tu na vareche, pečiem ich roky a nie len na Vianoce, sú skutočne vynikajúce. Môj vnuk byt vedel o nich rozprávať, vyskúšaj.
helenka2307
takze sovka62 prave teraz som zamiesila na tie pernicky zdalo sa mi ze je to trocha riedke ale uvidime zajtra! dala som to do ladničky postup som na chlp dodržala!!zajtra sa ozvem alebo sa niekde skovam!!!!!!!!!!!!!
helenka2307
no tak dneska to prebehlo môžem povedat že PERFEKTNE tak pekne dakujem!!!!!!!!doporucujem!!!!!!!!!!