Samozrejme vynechaj mak, mlieko, cukor a citrónovú kôru, to je do plnky.
Sú nenáročné na prácu aj na cenu surovín, mohli by ti vyhovovať.
Medovníky sú mäkké hneď po upečení a nestvrdnú ani neskôr ak ich budeš mať v plechovej krabici. Na plech si ich klaď ďalej od seba, lebo narastú ( ak to preženieš so sódou bicarbonou, tak až neúnosne, radšej s ňou opatrne). Vajcom ich natri až tesne po upečení, ešte horúce, budú pekné lesklé.
dlhé roky som z každého osvedčeného receptu, čo som od niekoho dostala, napiekla "kamienky". až mi niekto poradil, že to je všetko o dĺžke pečenia. teraz aj tie recepty, čo boli predtým tvrdé mám mäkké. mám v receptoch tiež jedny hneď mäkké aj s dĺžkou pečenia v mojej rúre. držím palce.
tu je základné cesto, niekedy nedávam kakao, niekdy dám časť múky ražnej alebo špaldovej, podľa nálady a zásob. varecha.pravda.sk/recepty/medovnikova-dedinka-fotorecept/... skladujem vo vzduchotesnej krabici so štamperlíkom rumu, sú voňavé a nevyschnú, nestvrdnú.
áno @irenaw má pravdu, aj ja to mám odskúšané, ked pečiem len 6 minutiek sú krásne mäkkučké, ked nechám pár minutiek dlhšie do hneda, tak sú chrumkavé. Ja robím také aj také, lebo niekto rád chrumká :D
@irenaw ,áno máš v tomto pravdu,medovníčky sa nesmú dlho piecť,lebo potom sa vysušia a stvrdnú,ale závisí to aj od toho,kto má akú rúru,každá pečie inak,tak aj tie muchy si asi musí vychytať každá sama:-))
Decembrové hríby (fotorecept)
Medovníčky ihneď mäkké (fotorecept)
Nájdeš ich tu na vareche, pečiem ich roky a nie len na Vianoce, sú skutočne vynikajúce. Môj vnuk byt vedel o nich rozprávať, vyskúšaj.
takze sovka62 prave teraz som zamiesila na tie pernicky zdalo sa mi ze je to trocha riedke ale uvidime zajtra! dala som to do ladničky postup som na chlp dodržala!!zajtra sa ozvem alebo sa niekde skovam!!!!!!!!!!!!!
varecha.pravda.sk/recepty/medove-kolace-s-makom-fotorecep...
Samozrejme vynechaj mak, mlieko, cukor a citrónovú kôru, to je do plnky.
Sú nenáročné na prácu aj na cenu surovín, mohli by ti vyhovovať.
Medovníky sú mäkké hneď po upečení a nestvrdnú ani neskôr ak ich budeš mať v plechovej krabici. Na plech si ich klaď ďalej od seba, lebo narastú ( ak to preženieš so sódou bicarbonou, tak až neúnosne, radšej s ňou opatrne). Vajcom ich natri až tesne po upečení, ešte horúce, budú pekné lesklé.
to mi mohlo aj hned napadnut... :o)
Tieto sú mäkké hned.:-)
skladujem vo vzduchotesnej krabici so štamperlíkom rumu, sú voňavé a nevyschnú, nestvrdnú.
Medovníčky ihneď mäkké (fotorecept)
Nájdeš ich tu na vareche, pečiem ich roky a nie len na Vianoce, sú skutočne vynikajúce. Môj vnuk byt vedel o nich rozprávať, vyskúšaj.
varecha.pravda.sk/recepty/medovnicky-makke/11817-recept.h...
tu si pozri aj tieto.