Veľkonočné medovníčky s celozrnnou múkou fotorecept
Foto: mariaklara
Tento recept som skúšala na Vianoce, je z Dobrého jedla, vtedy som vám sľúbila, že recept zverejním. Jeden medovníček som si nechala od Vianoc, Zobraziť celý popisTento recept som skúšala na Vianoce, je z Dobrého jedla, vtedy som vám sľúbila, že recept zverejním. Jeden medovníček som si nechala od Vianoc, pre skúšku, akú budú mať chuť. Je stále mäkučký a vonia, preto som sa rozhodla pre kúpačov pripraviť medovníčky s Veľkonočným motívom. Dostanú ich u mňa ako výslužku.
príprava
na 125 - 150 °C
Suroviny
150 g |
|
100 g |
|
2 ks |
|
50 g |
|
80 g |
|
250-300 g |
|
100 g |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1 ks na potretie |
|
Bielková poleva: | |
1 ks |
|
150 - 200 g |
|
1 KL |
|
2 - 3 kvapky alebo ocot |
|
Postup
-
1
Pripravíme si tieto ingrediencie:
-
2
Vyšľaháme cukor, med a vajcia do peny.
-
3
Ďalej pridáme lekvár, zmäknutý tuk a znova šľaháme.
-
4
Potom do zmesi vmiešame zmes múky, sódu bicarbónu, škoricu a pomleté klinčeky - vypracujeme cesto. cesto vložíme buď do mikroténového vrecka alebo necháme v miske, v ktorej sme cesto pripravovali, misku zatvoríme vrchnákom a dáme aspoň na 12 hodín do chladu.
-
5
Pred vykrajovaním rôznych tvarov necháme cesto ešte odpočinúť pri izbovej teplote, aby sme nepracovali s úplne studeným cestom. Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 4 mm a vykrajujeme rôzne - teraz veľkonočné tvary.
-
6
Ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie alebo na fóliu na pečenie.
-
7
Pečieme vy vyhriatej rúre na 125° - 150° C asi 6 - 8 minút. Po upečení ešte horúce natrieme vyšľahaným vajcom. Medovníčky sa budú krásne lesknúť.
-
8
Zdobíme bielkovou polevou, ktorú prifarbíme potravinárskou farbou. O poleve mám písané v recepte " Mäkké medovníčky " .
Diskusia k receptu