Pagáče - veľké, mäkké...

bubaya - fotkabubaya 30. januára 2017 o 19:26

Milé varecháčky a milí varecháči. Hľadám už asi týždeň recept na škvarkové pagáče. Na také, aké si kúpim v obchode, alebo ich mávajú na jarmokoch, vo vinárniach.....Kysnuté, veľké, vysoké, mäkké, vláčne a nie veľakrát prekladané. Nie suché, mrvivé a chrumkavé. Hlavne mäkké, a mäkké aj na druhý deň bez kadejakých hejblov a kúziel s vodou, mikrovlnkou, hrncami a pod. Upiekla som už dvakrát podľa receptov, čo som si našla na vareche, boli dobré, chutné, ale suché, drobivé a tvrdé, ani zemiak na druhý pokus veľmi nepomohol. Prešla som asi 187 receptov a nič. Možno to bude ten 188, ale už strácam nádej aj chuť hľadať. A experimentovať sa mi nechce, na to ja veľmi nie som. Už som rozmýšľala, že si zistím v Jednote, kto im pagáče dodáv a budem pýtať recept, ale to mi zas lenivosť a výron v členku nedovolí. Tak prosím, pomôžte, nenechajte ma s výronom pred telkou bez pagáčov.

@zareaguj


20 odpovedí:
  • rulik - fotkarulik 14. marca 2017 o 08:19

    ospravedlňujem sa za neúplný recept:
    @Tanavian - 1 kocku margarínu(Hera) môžeme nahradiť pomletými škvarkami, rozotrieme na rozvaľkaný plát
    @Dajda - áno samozrejme ide tam kocka droždia
    takto to je po konzultácii s mamou už komplet, musím si to opraviť aj v mojich receptoch
    tieto materáky môžu byť so škvarkami alebo bez nich
    @zareaguj
  • dajda - fotkadajda 13. marca 2017 o 10:23

    @Rulik (1.2.2017 09:14)

    Droždie nie?
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatartanaivan 14. februára 2017 o 12:27

    @Rulik (1.2.2017 09:14)

    A kde sú škvarky? @Bubaya chcela škvarkové
    @zareaguj
  • eldina - fotkaeldina 7. februára 2017 o 22:08

    Urobili ste mi chute ! Asi tiez zbuchnem. Kupujem u masiara skvarkovu drt, kg asi za euro. Vzdy urobim par plechov a sup nieco aj do mraznicky.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarlianka 6. februára 2017 o 14:32

    @Bubaya , tak nahoď recept, dobrých pagáčov nikdy nie je dosť.
    @zareaguj
  • bubaya - fotkabubaya 6. februára 2017 o 07:17

    Fotky bohužiaľ nie, nefunguje technika, a kým bude fungovať, budú pagáče zjedené. Ale boli dobré.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarlorak40 5. februára 2017 o 09:03

    @Bubaya (4.2.2017 23:20)

    Fotky by neboli?Aspoň vidieť keď nie okoštovať.
    @zareaguj
     1x dr
  • dobruska22 - fotkadobruska22 4. februára 2017 o 23:44

    To je super, ze sa ti podarili. Ja som neodolala, este som zvedava nakukla, ci si nahodou nepisala, ako to dopadlo. Ja mam este take starodavne "vykrajovatko" po mame-tiez ich robila velke. A ako krpec, som mohla robit na vrchu tu mriezku...No hlavne, ze chutilo. Ta nasa "Varecha" je uzasna..!Nemam skvarky, zajtra peciem len sladke.ale jaj, dala by som si tie nezdrave uzasne pagace..
    @zareaguj
  • bubaya - fotkabubaya 4. februára 2017 o 23:20

    Hurá, podarili sa, mala som výborné škvarky z mangalice. Urobila som výcuc zo všetkých vašich receptov a rád. Dala som smotanu, aj zemiak, masť aj škvarky, prekladala som len raz takže 4 vrstvy. Vykrojila som väčšie, nie také pidikolieska. Ešte sú stále mäkké. Aj som prišla na to, kde bola chyba. Prekladala som ich 3x, takže som mala 12 vrstiev, a to už nezostalo takmer žiadne cesto, len škvarky, takže to v podstate bolo lístkové, nie kysnuté. Vďaka za spoluprácu.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarbabucka 4. februára 2017 o 10:15

    Skus co dom dal, muka ,mlieko kvasnice ,kysla smotana sol ,trochu cukru,v supke uvarene a nastruhane zemiaky opecene na troche masti.Do muky pridat rozmrvene kvasnice ,cukor sol,kyslu smotanu a mlieko spojit do cesta a nechat nakysnut a 2krat premiesit a znovu nakysnut.Cesto rozvalkat a rozotret opecene zemiaky,prelozit ako listkove cesto ,chvilu podkysnut a povykrajovane potret zltkom a upiect.
    @zareaguj
     1x babucka
  • používateľ nemá avatarlorak40 4. februára 2017 o 08:42

  • bubaya - fotkabubaya 2. februára 2017 o 08:55

    Zajtra bude deň D a budem piecť.
    @zareaguj
  • dobruska22 - fotkadobruska22 1. februára 2017 o 15:19

    ahoj, vyskusaj materake od Izabela, alebo Skvarkove pagace od Akeber.oba recepty su super,mam odskusane,pekny den
    @zareaguj
  • bubaya - fotkabubaya 1. februára 2017 o 10:37

    @Frezia68 (31.1.2017 12:25)

    Vďaka, dobrý recept pre lenivú kuchárku.
    @Rulik Materáky, to je ono, tak sa tomu hovorilo. Vyskúšam aj jedno, aj druhé. Hurá do kuchyne.!!!!!
    @zareaguj
  • rulik - fotkarulik 1. februára 2017 o 09:14

    sa to nejako domiešalo:
    600g hladkej múky
    1 KL soli
    2 margaríny(Hera)
    1 vajce
    1 šľahačková smotana
    Večer pred pečením všetky suroviny zmiešame a vypracujeme cesto, dáme do chladničky a na 2.deň 3x prevaľkáme-preložíme, rozvaľkáme a vykrajujeme okrúhle pagáčiky, na vrchu urobíme nožíkom mriežku, posypeme rascou a pečieme
    @zareaguj
  • rulik - fotkarulik 1. februára 2017 o 09:10

    Pagáče od babky-materáky
    60 dkg hladkej múky Všetky suroviny zmiešame a vypracujeme cesto
    1 KL soli večer pred pečením,na 2.deň 3x prevaľkáme-preložíme a
    2 margaríny(Hera) rozvaľkáme,vykrajujeme okrúhle pagáčiky,na vrchu
    1 vajce nožíkom urobíme mriežku,posypeme rascou.
    1 šľahačková smotana
    @zareaguj
  • frezia68 - fotkafrezia68 31. januára 2017 o 12:25

    Nuž neviem,@Bubaya ,či splnia Tvoje predstavy tieto? Miesto masla skús dať masť a pridaj jeden zemiak.» varecha.pravda.sk/recepty/skvarkove-pagace-rychle-bez-pre...
    @zareaguj
  • bubaya - fotkabubaya 31. januára 2017 o 09:52

    Škvarky som mala z mangalice, krásne, mäkké aj chrumkavé. Ale masť do cesta som nedala. A spoľahla som sa na recepty od renomovaných varecháčov a na chvály v komentároch. Ale ja mám asi iné predstavy o pagáči, ako ostatní. Vďaka za rady.
    @zareaguj
     1x meduska62
  • kukulienka71 - fotkakukulienka71 31. januára 2017 o 09:04

    presne tak, bravčová masť urobí v kysnutom ceste vláčnosť a mäkkosť. Podľa mňa záleží aj na druhu oškvarkov, zo suchých a tvrdých mäkké pagáče nebudú. Do cesta len žĺtok a urobiť ho redšie, hydratované, veľkosť si určíš sama. Normálne som na ne dostala chuť teraz:-))
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarlorak40 31. januára 2017 o 08:45

    Jednoduché riešenie.Na 0,5 kg múky jeden a pol lyžice bravčovej masti najlepšie z mangalice a neprekladaj tri krát.Stačí raz a máš pagáče podľa svojej predstavy.Cesto vyvaľkať na na hrúbku 1 cm.
    @zareaguj


Pridaj komentár do diskusie:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov




TOPlist