Foto: frezia68
Tieto pagáče pečiem, ak nechcem trikrát prekladať a trocha ma naháňa čas.
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Z mlieka, droždia a medu si urobíme kvások. Škvarky zomelieme, odstránime stvrdnuté kožky.
- 2
V miske spracujeme múku, maslo, škvarky, vajce, kyslú smotanu, soľ a kvások. Vypracujeme hladké cesto a necháme kysnúť. Po vykysnutí dám na dosku, vyvaľkám na plát asi 1 1/2 cm hrubý. Na povrchu cesta urobím s nožom mriežku a vykrajujem pagáče,k toré na plechu nechám kysnúť asi 25 minút. Každý vykrojený pagáčik dám na doske medzi dlane, spodkom dlane trocha pootáčam (pagáč sa dvihne) a tak dám na plech. Preto sú vyššie.
- 3
Po vykysnutí potriem s rozšľahaným vajíčkom kde som pridala trochu mlieka. Posypem soľou a rascou a pečiem v dobre vyhriatej rúre asi 5 min., potom znížim teplotu asi na 190 °C a dopečiem do peknej farby. Zvlášť pre @Stefanm prikladám obrázok, ako sa netrápiť s "odpadom" - netreba prevaľkať, len zlepiť zvyšky. Škoda, že tie najchrumkavejšie sú už zjedené.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
príležitosti ich upečiem, a dík za dobrý tip s tými zbytkami.
kucháročka vzdialená-dnes ti patrí odmena..!!
upečené..dva pokusne zjedené-šak či sa vydarili..no nie..??
muž vraví:nebíčko v papuľke..!!
jednoduché..časovo rýchlejšie-než tie prekladané..
miesto masla som dala br.masť..
vdaka..
nech ťa šťastný rok čaká..:-)
Aj starsie recepty mozete upravovat a doplnat. Staci, ak napisete Vasu poziadavku mailom na redakcia@varecha.sk
To je v poriadku