Varenie

Malá hádanka : čo si myslíte čo to je a na čo sa to používa

jerica - fotkajerica, 23. februára 2011

Kto vie čo je na obrázku a na čo sa to používa , ja som to dostala od syna , používam to je to praktická vec v domácnosti .

@zareaguj


Diskusia k téme

stefanm
Práve teraz by sa mi to zišlo.Upchalo sa nám WC.Požičaj,prosííím :))
kata50
Mohlo by sa s tým niečo vyťahovať z fliaš so širším hrdlom, kde ruka nedosiahne. No vôbec netuším čo ešte. My panelákové domácnosti "také" nemáme.
evusik
ja by som s tým priťahovala mlynček na mäso ku stolu .-) používala som varečku ale tú som zlomila, teraz používam šraubovák.... kedy bude správna odpoveď? alebo dvíhač horúcich pokrievok :-)
jerica
@evusik kto sa priblíži naj k rozlúšteniu bude aj obrázok , teším sa , treba si spraviť trochu nálady aj s hlavolamom , @stefanmm pošlem ti firmu "krtkovač"
marianne69
...alebo neviem ako sa to povie spisovne...kutac na pahrebu?v klasickom peciku.....
babanka
Jerica,asi je to pomôcka na opekanie v prírode - taký napichovač mäsa a iných potravín...
tothka
Pred polhoďkou som písala, že taký otvárač na konzervy sa mi odsťahoval aj s dcérou, len neviem kam sa odsťahoval môj tip
hubarka35
netušim.hádam dáky otvárač na niečo,rezač-zapichneme neviem kam a otáčame dokola a orežeme.....
liama
ano, je to univerzalny otvarac na konzervy. Zapichne sa do stredu a orezes akukolvek velku konzervu.
enerrgizer
otvárač na konzervy :-) zvrchu zapichnúť do stredu, sklopiť, nastaviť a odrezať víčko...
janazjarku
Tak ja si myslím, že sa na tom niečo natáča :-) trebárs také cestoviny niťovky čo majú v obchode v takom koliesku :-)
jezibabka1
@janazjarku si ma predbehla:)))) vidím, že @jerica zvolila podložku dienko na cesto (krásne tam vidno zárezy noža, keď robí tie svoje mňam rezance:))) , tak si tiež myslím, že to bude mať niečo spoločné s cestovinami:)
tkatka
je to otvárač na konzervy aj my to máme :)
torticka
@jerica , prosím Ťa, napíš čo to je. Taká som nedočkavá. Muž hovorí, že je to na WC.
kopretina
Řekla bych, že to bude na otvírání konzerv. Ale jistá si moc nejsem.
oska
Myslím,že to má niečo spoločné s výrobou cestovín ...
arasidka
a ja si myslím, že tkatka to uhádla. Mňa viac trápi to, ako ten obrázok dostala Jerica sem do textu. Olalaaaaa..... to by som sa chcela naučiť.l
babidka
@jerica , pochopila som a vobec mi to nevadi :-)))))))) @stefanm , v ramci "utajenia" ti prezradim iba tolko - ked som bola nazlostena , tak som hrozila aj tym , ze to rozpalim.....:-)
dorisa
@arasidka , Ja som si dovolila skopírovať odkas Sandry, ako sa vkladajú fotky do diskusií,je to úplne jednoduché. Citujem: Skús kliknúť pravým tlačidlom na myši na obrázok a zaklikni "kopíruj adresu obrázka" . A potom sa nastav na diskusiu, opäť pravé tlačidlo a zaklikni "vložiť". Vtedy sa ti zobrazí obrázok priamo v diskusii- koniec citátu. Treba mať fotky na gmailovej stranke.
hubarka35
@dorisa ty si krásna,pekný imidž-tušim sa natrem na červeno.....aj tak som jelen k tým obrázkom....
arasidka
Dorisa, skúšala som to, kurnííík akosi mi to nejde. No nevadí, budem skúšať ďalej.
tatranka
S manželom sme si spoločne lámali hlavu,špekulovali,ale vychádza nám z toho jednoznačne otvarač na konzervy.
janger
@jerica , na prvy pohlad mi napadlo nejake stredoveke mucidlo ;-)))), ale kedze ty si velmi mierumilovny clovek a pouzivas to, tak to bude nieco ine :-))). Ale co?!
hubarka35
zbadala som akurát to že koliesko rezacie sa dá na tej tyčke posuvat-už by si mohla dat vediet načo to je,lebo celý den sem štukám,kukám....je to otvarač konzerv však....
risirisi
padlo tu už všeličo, no skúsim. ja by som s tým dvíhal horúcu pokrievku.
alexdidi
JEDNOZNAČNE - otvárač na konzervy, poznám a možno sa ešte aj u nás niekde nájde. Teraz ho nepoužívame, ale niekedy sme ho používali, je celkom praktický.
maarianna
je to otvárak na konzervy mám ho už dlhšie kúpili sme ho niekde na jarmoku a som s ním veľmi spokojná hrot sa zapichne do stredu konzervy a kolieskom sa obíde okolo kraja nezostávajú žiadne kovové smietky zo začiatku nám robilo problém sa s ním naučiť otvárať
zdezda
noo, keď sa vyhrážaš, že ho rozpáliš, tak sa s tým pomocníkom robia nejaké dierky :-), ja by som to používala aj na nadvihovanie horúcich pokrievok staršieho typu :-)
zdezda
jaj, to sa vyhrážala babidka:-))))) jerica, ja sa teda opravujem, myslím, že je to na vykrajovanie cesta do kruhu :-)))) alebo ten otvárač
sedlicka
Jeej, moji rodicia mali taky otvarak na konzervy, ale bolo to uz veru davno a ani netusim, kde sa otvarak podel, dakujem za milu spomienku JANA
nbert
to je na 100% otvarac na konzervy, ten isty hadam este stale mame doma
jerica
boli ste perfektný za čo vám ďakujem , dúfam že vás to všetkých pobavilo , @jerica
danculka
Môj názor je,moja babka mala takúto pomôcku na zoberanie karík zo stavaného šporáka,keď chcela niečo robiť na otvorenom ohni....
ela77
Jarmilka, neskoro som zbadala tvoju hádanku, ale presne také isté čudo mám v šuflíku v kuchyni a otváram tým konzervy, ten krúžok, ktorý je vidieť režie a je to dobré, lebo môžeš otvoriť konzervu o rôznych priemeroch (ale len okrúhle) Inak to nie je zlý nápad také hádanky. Patrí to do kuchyne. Čauko. Poslala som ti meil
bozulka
Tento nástroj ešte stále máme doma a používal sa na urobenie dierok na konzervách,také tie plechovice čo sa otvárali väčšinou prepichnutím nožom.Toto bol dobrý a bezpečný nástroj.
bozulka
Myslela som ovocné džusy,určite si pamätáte,aspoň niektorí.
vcelka
V parlamente sa tým otvárajú hlavy, aby sa do nich naliali iné názory. Hrotom sa spraví dierka a ňou vyšumieva sedliacky rozum, po naliatí sprostostí sa to jednoducho zalepí - najlepšie naslinenou päťstoeurovkou.
hlufko
je to otvarac na konzervy,aj mi sme mali taky,lenze mi ho v zahranici ukradli a uz taky neviem zohnat,je to najlepsia vec na otvaranie..
smejkad
ja ho mam uz niekolko rokov a vlani na jarmoku som ho kupila aj priatelovej mamke, vyraba firma SONIX z CR :-)
1x jerica