Ahoj, čo si myslite, je vhodné dať na noc vykysnuté cesto do chladnicky, keď nestihate už upiecť??
@zareagujDiskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete? November 2025 98 najnovší komentár dnes 14:04
 - Ellie17: Recepty po starých mamách: Čo u vás doma nikdy nesmie chýbať? 11 najnovší komentár včera 10:22
 - Smejkad: Polotovary 7 najnovší komentár 2. novembra 2025
 - Haji: Co dnes vaříte, pečete? Október 2025 1118 najnovší komentár 1. novembra 2025
 - Siskaa77: Hľadám stratený recept na kysnuté cesto s BB pudingom 4 najnovší komentár 6. októbra 2025
 
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete? November 2025 98 najnovší komentár dnes 14:04
 - Ellie17: Recepty po starých mamách: Čo u vás doma nikdy nesmie chýbať? 11 najnovší komentár včera 10:22
 - Kecupicek: Marec - mesiac knihy 59 najnovší komentár včera 07:03
 - Smejkad: Polotovary 7 najnovší komentár 2. novembra 2025
 - Haji: Co dnes vaříte, pečete? Október 2025 1118 najnovší komentár 1. novembra 2025
 
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Október 2025 492 najnovší komentár 1. novembra 2025
 - Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete? November 2025 98 najnovší komentár dnes 14:04
 - Ellie17: Recepty po starých mamách: Čo u vás doma nikdy nesmie chýbať? 11 najnovší komentár včera 10:22
 - Smejkad: Polotovary 7 najnovší komentár 2. novembra 2025
 
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
 - Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
 - Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
 
- Babinka: Domace cestoviny - do kazdej rodiny :) 36 najnovší komentár 18. októbra 2025
 - Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
 - Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
 
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- 
Ako spraviť úhľadné, rovnako veľké fašírky či burgery? Túto pomôcku máte určite doma VIDEO - 
Slané mafiny so šunkou a s kukuricou VIDEO - 
Polievka z pečenej cvikly VIDEO - 
Jablkovo-škoricové slimáčiky z mafinovej formy VIDEO - 
Jednoduché zemiakové placky VIDEO - 
Zapekané gnocchi s hubami a klobásou VIDEO - 
Pečené tekvicové nugetky VIDEO 
- 
6x zázračný koláč: Stačí len zamiešať cesto, naliať na plech a upiecť. Ale ten výsledok vás zaručene prekvapí - 
Čo variť tento týždeň: 14 tipov na všedné dni, Halloween aj dušičkový víkend - 
Sladké opojenie: 10 makových zákuskov, ktoré si vás podmania na prvé ochutnanie - 
Sedem sviatočných: Anjelsky dobré koláčiky na Sviatok všetkých svätých - 
Do školy aj do práce: 12x voňavé škoricové koláče do ruky - 
Známe aj nové: 11 výborných tipov, čo navariť z mletého mäsa - 
10x rybacia nátierka: Z konzervy sardiniek či tuniaka, kúska údenáča aj lososa   
Davam ale ho necham uzavrete v plastovej miske alebo dam celu misku do plastoveho vrecka a robim az na druhy den
varecha.pravda.sk/recepty/zemiakove-langose-z-cesta-z-chl...
varecha.pravda.sk/diskusie/kysnute-cesto-z-chladnicky/754...
varecha.pravda.sk/recepty/kvaskovy-chlieb-s-24-hodinovym-...
ešte by som zmenila názov...nie kysnuté, ale vykysnuté cesto... :o)
je v principe jedno ci kysnute alebo vykysnute, mam odskusane obe varianyt a plati to rovnako. robila som uz aj plnene zaviny (plnene masove, zemiakove), dala som ich na noc do chladnicky uz vykysnute, zakrutene, lebo som nestihala upiect a boli famozne, uz som robila aj pagace tak, ze som ich dala na plech a sup do chladu, neublizilo vobec, croissanty robim vylucne takymto sposobom, ono v tej chladnicke sa kysnutie celkovo spomali, takze aspon z mojej skusenosti to vobec neublizuje. problem by bol keby si ho nechala kysnut vonku (to sa mi uz raz podarilo, zabudla som na chlieb) a ten sa uz nespraval ako za beznych okolnosti (po upeceni bol taky vlhky akoby neprepeceny a pritom sa piekol dostatocne dlho). obcas sa mi stane, ze necham vykysnut vonku cesto na chlieb a vecer pred spanim sa spamatam ze ho nemam vypecene, tak to supnem tiez do chladu a vydrzi do dalsieho vecera kym pridem z prace a vypeciem. tot moja skusenost, samozrejme asi zalezi od cesta samotneho, co donho das, napr zemiaky robia trosku neplechu lebo pustia vodu a cesto je mazlavejsie a treba potom pridat muku.