Ahoj, čo si myslite, je vhodné dať na noc vykysnuté cesto do chladnicky, keď nestihate už upiecť??
@zareagujDiskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 53 najnovší komentár dnes 15:16
- Mdlenka: Bezodpadové varenie 3 najnovší komentár 23. mája 2025
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 6 najnovší komentár 14. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 734 najnovší komentár dnes 11:11
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 1 najnovší komentár 17. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 53 najnovší komentár dnes 15:16
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 734 najnovší komentár dnes 11:11
- Ancicka: Zelená káva. 26 najnovší komentár 29. mája 2025
- Ivanluky: Zrazená kyslá polievka 22 najnovší komentár 27. mája 2025
- Mdlenka: Bezodpadové varenie 3 najnovší komentár 23. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 346 najnovší komentár dnes 11:11
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 53 najnovší komentár dnes 15:16
- Mdlenka: Bezodpadové varenie 1 najnovší komentár 23. mája 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Bublanina s čerstvými jahodami
-
Moravský vrabec s dusenou novou hlávkovou kapustou +fotopostup
-
Dvojmakový koláč s čerešňami +fotopostup
-
Jednoduchá brokolicová polievka so syrovými haluškami +fotopostup
-
Balkánsky plameň +fotopostup
-
Pagáče s údenou slaninou a jarnou cibuľkou
-
Brioche col tuppo (sicílske briošky)
-
Viete, na čo ešte slúži háčik na konzerve? Tento trik oceníte, keď ste neminuli celý jej obsah VIDEO
-
Že vaše domáce hranolky pečené v rúre nikdy nie sú chrumkavé? Tento malý trik všetko zmení! VIDEO
-
Vafle z varených zemiakov, jednoduchý nápad na chutnú chrumkavú chuťovku VIDEO
-
Nepečená jahodová stracciatella torta VIDEO
-
Orechovo-lekvárový veniec z cesta na pizzu VIDEO
-
Pečené cibuľové kolieska so syrom VIDEO
-
Vyprážané pirohy s tvarohom a údeným syrom VIDEO
-
Overené recepty: Chutné obedy, jednoduché večere aj niečo sladké. 14 tipov, čo variť tento týždeň
-
Dobré rady: Plné šťavy a takmer bez tuku. Ako pripraviť bravčové karé, aby nebolo tuhé ako podošva
-
Na večeru aj k telke: 12 tipov, čo si urobiť, keď máte chuť na niečo malé, ale výdatné
-
Kuchynskí upíri: Tieto spotrebiče by ste mali po použití odpojiť od siete. Kvôli bezpečnosti aj peňaženke
-
Sladký poklad: 9 receptov na výborné zákusky s kondenzovaným mliekom
-
Sobotný obed: Dnes budú kolienka. A s čím? Mäsové guľky, perkelty, omáčky, ktoré k nim dokonale pasujú
-
Toto oceníte: 12 praktických rád skúsenej cukrárky, ako urobiť perfektný piškótový korpus na roládu
Davam ale ho necham uzavrete v plastovej miske alebo dam celu misku do plastoveho vrecka a robim az na druhy den
varecha.pravda.sk/recepty/zemiakove-langose-z-cesta-z-chl...
varecha.pravda.sk/diskusie/kysnute-cesto-z-chladnicky/754...
varecha.pravda.sk/recepty/kvaskovy-chlieb-s-24-hodinovym-...
ešte by som zmenila názov...nie kysnuté, ale vykysnuté cesto... :o)
je v principe jedno ci kysnute alebo vykysnute, mam odskusane obe varianyt a plati to rovnako. robila som uz aj plnene zaviny (plnene masove, zemiakove), dala som ich na noc do chladnicky uz vykysnute, zakrutene, lebo som nestihala upiect a boli famozne, uz som robila aj pagace tak, ze som ich dala na plech a sup do chladu, neublizilo vobec, croissanty robim vylucne takymto sposobom, ono v tej chladnicke sa kysnutie celkovo spomali, takze aspon z mojej skusenosti to vobec neublizuje. problem by bol keby si ho nechala kysnut vonku (to sa mi uz raz podarilo, zabudla som na chlieb) a ten sa uz nespraval ako za beznych okolnosti (po upeceni bol taky vlhky akoby neprepeceny a pritom sa piekol dostatocne dlho). obcas sa mi stane, ze necham vykysnut vonku cesto na chlieb a vecer pred spanim sa spamatam ze ho nemam vypecene, tak to supnem tiez do chladu a vydrzi do dalsieho vecera kym pridem z prace a vypeciem. tot moja skusenost, samozrejme asi zalezi od cesta samotneho, co donho das, napr zemiaky robia trosku neplechu lebo pustia vodu a cesto je mazlavejsie a treba potom pridat muku.