Ahoj, čo si myslite, je vhodné dať na noc vykysnuté cesto do chladnicky, keď nestihate už upiecť??
@zareagujDiskusie
- Zizu: Žĺtkové rezy 1 najnovší komentár 24. decembra 2025
- Mijaita: Vůně vánoc 7 najnovší komentár 17. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 1026 najnovší komentár včera 14:22
- Daniela15: Prívarok - rednutie 13 najnovší komentár 28. novembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 6 najnovší komentár 12. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 1026 najnovší komentár včera 14:22
- Zizu: Žĺtkové rezy 1 najnovší komentár 24. decembra 2025
- Mijaita: Vůně vánoc 7 najnovší komentár 17. decembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 6 najnovší komentár 12. decembra 2025
- Ellie17: Recepty po starých mamách: Čo u vás doma nikdy nesmie chýbať? 13 najnovší komentár 8. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 610 najnovší komentár včera 14:22
- Mijaita: Vůně vánoc 7 najnovší komentár 17. decembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 2 najnovší komentár 12. decembra 2025
- Zizu: Žĺtkové rezy 1 najnovší komentár 24. decembra 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Janac: Rímsky hrniec-čo to je? 30 najnovší komentár 18. novembra 2025
- Babinka: Domace cestoviny - do kazdej rodiny :) 36 najnovší komentár 18. októbra 2025
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Grilážové kocky Jožky Zaukolcovej -
Apsheron - lieskovoorieškový zákusok +fotopostup -
Poctivá domáca hubová kapustnica s mrveničkou. Pochutnáte si, aj keď je bez mäsa +video -
Pravá retro kokosová roláda z roku 1965, rodinný originál -
Kysnutý koláč s karamelizovanou jablkovou náplňou +fotopostup -
Trojchodové menu z teplovzdušnej fritézy. Pestré hranolčeky, mandľové rezne a jednoduchý perník -
Domáce bezlepkové opekance „bobaľky“ s makom +video
-
Štedrák z lineckého cesta, bohatý vianočný koláč plný chutí VIDEO -
Trojfarebné šuhajdy plné čokolády a orechov VIDEO -
Mramorovaná poleva na sušienky a koláčiky. Jednoduchý spôsob, ako dosiahnuť wau efekt VIDEO -
Stromčeky z lístkového cesta, rýchle a efektné slané chuťovky VIDEO -
Jednoduché triky, efektný výsledok. Takto zdobiť koláčiky ste ešte určite neskúšali! VIDEO -
Vianočné pečivo pre lenivé gazdinky. Rýchlo hotové a bez vykrajovania! VIDEO -
Biela čokoládová saláma, jednoduchá cukrovinka, ktorú zvládne každý VIDEO
-
Sviatočný zákusok: 12 receptov na medové rezy. Od nehynúcej klasiky až po nové variácie -
Vianočná klasika: 13 receptov na vanilkové rožky. Máme tip aj pre lenivé gazdinky, ako ich urobiť raz-dva! -
Jemné a krehké: 11 receptov na strojčekové pečivo. Toto vám vydrží až do Silvestra -
Popraskané sušienky: 11x crinkles, jednoduché, ale efektné, hodné aj vianočného stola -
Ježe, rožteky, laskonky či medvedie labky: 13 receptov na vianočné dobroty s kokosom -
Použite tie správne: Tieto zemiaky sú najlepšie na zemiakový šalát. Prečo nie všetky druhy fungujú? -
TOP rebríček: 15 najčítanejších vianočných receptov všetkých čias. Upečte si na sviatky to najlepšie
Davam ale ho necham uzavrete v plastovej miske alebo dam celu misku do plastoveho vrecka a robim az na druhy den
varecha.pravda.sk/recepty/zemiakove-langose-z-cesta-z-chl...
varecha.pravda.sk/diskusie/kysnute-cesto-z-chladnicky/754...
varecha.pravda.sk/recepty/kvaskovy-chlieb-s-24-hodinovym-...
ešte by som zmenila názov...nie kysnuté, ale vykysnuté cesto... :o)
je v principe jedno ci kysnute alebo vykysnute, mam odskusane obe varianyt a plati to rovnako. robila som uz aj plnene zaviny (plnene masove, zemiakove), dala som ich na noc do chladnicky uz vykysnute, zakrutene, lebo som nestihala upiect a boli famozne, uz som robila aj pagace tak, ze som ich dala na plech a sup do chladu, neublizilo vobec, croissanty robim vylucne takymto sposobom, ono v tej chladnicke sa kysnutie celkovo spomali, takze aspon z mojej skusenosti to vobec neublizuje. problem by bol keby si ho nechala kysnut vonku (to sa mi uz raz podarilo, zabudla som na chlieb) a ten sa uz nespraval ako za beznych okolnosti (po upeceni bol taky vlhky akoby neprepeceny a pritom sa piekol dostatocne dlho). obcas sa mi stane, ze necham vykysnut vonku cesto na chlieb a vecer pred spanim sa spamatam ze ho nemam vypecene, tak to supnem tiez do chladu a vydrzi do dalsieho vecera kym pridem z prace a vypeciem. tot moja skusenost, samozrejme asi zalezi od cesta samotneho, co donho das, napr zemiaky robia trosku neplechu lebo pustia vodu a cesto je mazlavejsie a treba potom pridat muku.