Ahoj, čo si myslite, je vhodné dať na noc vykysnuté cesto do chladnicky, keď nestihate už upiecť??
@zareagujDiskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 17 najnovší komentár dnes 13:22
- Zuzanna17: Vianočné oblátky 6 najnovší komentár 11. októbra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024 445 najnovší komentár včera 11:55
- Katka4: Hľadám recept na dánsku tradične vianočnú pochúťku 3 najnovší komentár 2. októbra 2024
- Daniela15: Marhuľový kompót 2 najnovší komentár 20. septembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 17 najnovší komentár dnes 13:22
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024 445 najnovší komentár včera 11:55
- Pumbaa: D-manosa na močové cesty? 21 najnovší komentár 29. októbra 2024
- Slnecnica1: Suché oči 16 najnovší komentár 21. októbra 2024
- Dm: Parná rúra 6 najnovší komentár 16. októbra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024 184 najnovší komentár včera 11:55
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 17 najnovší komentár dnes 13:22
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Kokosové ježe naopak +video
- Halloweenska bábovka +fotopostup
- Sýte jedlo za pár minút? Stavte na klobáskový guláš s fazuľou +video
- Fit bryndzová nátierka plná proteínov
- Bezlepkové lokše s kačacou pečienkou a karamelizovanými jablkami
- Bezlepkové slivkové gule zo zemiakového cesta +video
- Makaróny s kuracími prsami a šampiňónovo-smotanovou omáčkou
- Priveľa námrazy v mrazničke? Pomôžte si od nej týmto malým trikom VIDEO
- Kulajda VIDEO
- Falošná držková z hlivy, polievka pre všetkých, ktorí sa hovädzím držkám vyhýbajú VIDEO
- Efektné kvetinky: Cesnakové hrianky, ako ste ich ešte nerobili VIDEO
- Sýte jedlo za pár minút? Stavte na klobáskový guláš s fazuľou VIDEO
- Zapekané rezne so šampiňónmi a s cibuľou VIDEO
- Banánový chlebík s brusnicami a bielou čokoládou VIDEO
- Drahá surovina: 12 zákuskov bez masla. Do týchto krémov ho nepotrebujete ani gram
- Navarte si rýchlo: 11x nenáročná teplá večera. Do polhodinky už môžete jesť!
- Rýchlovky aj klasiky: Čo variť tento týždeň cez pracovné dni aj predĺžený dušičkový víkend
- Chutí celej rodine: Keď neviete, čo navariť, kura na paprike to istí. 9 receptov na obľúbenú klasiku
- Strašidelné Pečie celé Slovensko: Budú sa piecť aj rakvičky. Máme recept aj dobré rady známeho cukrára z českej verzie sladkej šou
- S pomocníkmi v zálohe: 9x jablková štrúdľa rýchlo a jednoducho. Takto ju zvrtnete aj v strede týždňa
- Niečo aj pre padavky: Máte jablká nevhodné na skladovanie? Toto je 10 tipov, ako z nich mať úžitok
Davam ale ho necham uzavrete v plastovej miske alebo dam celu misku do plastoveho vrecka a robim az na druhy den
varecha.pravda.sk/recepty/zemiakove-langose-z-cesta-z-chl...
varecha.pravda.sk/diskusie/kysnute-cesto-z-chladnicky/754...
varecha.pravda.sk/recepty/kvaskovy-chlieb-s-24-hodinovym-...
ešte by som zmenila názov...nie kysnuté, ale vykysnuté cesto... :o)
je v principe jedno ci kysnute alebo vykysnute, mam odskusane obe varianyt a plati to rovnako. robila som uz aj plnene zaviny (plnene masove, zemiakove), dala som ich na noc do chladnicky uz vykysnute, zakrutene, lebo som nestihala upiect a boli famozne, uz som robila aj pagace tak, ze som ich dala na plech a sup do chladu, neublizilo vobec, croissanty robim vylucne takymto sposobom, ono v tej chladnicke sa kysnutie celkovo spomali, takze aspon z mojej skusenosti to vobec neublizuje. problem by bol keby si ho nechala kysnut vonku (to sa mi uz raz podarilo, zabudla som na chlieb) a ten sa uz nespraval ako za beznych okolnosti (po upeceni bol taky vlhky akoby neprepeceny a pritom sa piekol dostatocne dlho). obcas sa mi stane, ze necham vykysnut vonku cesto na chlieb a vecer pred spanim sa spamatam ze ho nemam vypecene, tak to supnem tiez do chladu a vydrzi do dalsieho vecera kym pridem z prace a vypeciem. tot moja skusenost, samozrejme asi zalezi od cesta samotneho, co donho das, napr zemiaky robia trosku neplechu lebo pustia vodu a cesto je mazlavejsie a treba potom pridat muku.