Dvaja z jedného cesta - pizza a cibuľový koláč fotorecept
Foto: afataga
Každý má svoj obľúbený recept na pizzové cesto, ja mám rada tento, lebo je hrnčekový, tak som skúsila aj cibuľový koláč, viem, že ich Zobraziť celý popisKaždý má svoj obľúbený recept na pizzové cesto, ja mám rada tento, lebo je hrnčekový, tak som skúsila aj cibuľový koláč, viem, že ich tu je viac, ale tento je bez syra
porcie
príprava
na 240 °C
Suroviny
Cesto: | |
2,5 hrnčeka |
|
1 hrnček |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
7 g |
|
2 PL |
|
na pizzu: | |
2 ks |
|
2 PL |
|
podľa chuti |
|
|
|
2 strúčiky (rozdrvený) |
|
2 ks |
|
100 g (tenké plátky) |
|
100 g alebo mozarella |
|
|
|
70 g |
|
na cibuľový koláč: | |
200 ml |
|
podľa chuti |
|
2 strúčiky |
|
|
|
|
|
2 ks |
|
100 g |
|
ešte: | |
|
|
1 strúčik (rozdrvený) |
|
Postup
-
1
Večer som urobila cesto: do misky som dala múku a soľ, do vody som dala cukor a kvasnice, ked sa najedli, dala som kvások do misky k múke a pridala som olej, urobila som cesto, ale netreba ho dlho mágať, iba aby sa všetko spojilo, posypala som ho múkou, misku som zatvorila a dala do vypnutej rúry. Na noc som ho potom dala do chladničky, ráno som ho vybrala na linku. Keď som ho išla použiť, vyzeralo takto:
-
2
Rozdelila som ho na polovice, polovicu som dala na papier na pečenie, posypala trochu múkou a malým válčekom som sa ho snažila vyváľkať na celý papier, ale bránilo sa, to isté aj s druhou polovicou, potom som ich dala na plecha a nechala svojmu osudu asi 30 min.
-
3
Pokrájala som paradajky a chvíľu som ich dusila vo vlastnej vode, ešte mali v obchode slovenské, inak by som použila moje zavarené, do pridusených som dala cesnak, olej a ostatné koreniny, pomiešala som, omáčka na pizzu je hotová
-
4
Do misky som dala smotanu, cesnak a ostatné, pomiešala som
-
5
Cesto zas medzi tým podrástlo, na prvé som dala parajkový základ, slaninu, popoštiepok, na moju polovicu olivy a posypala som strúhaným eidamom. Zapla som aj rúru na 240° aj s ventilátorom, lebo sa budú piecť oba plechy naraz
-
6
Na druhé cesto som dala smotanový základ, cibuľu pokrájanú na tenké polkolieska a slaninu pokrájanú na pásiky, pred pečením som obe cestá na okrajoch potrela vodou s cesnakom
-
7
Piekla som 13 min., treba si odsledovať farbu okrajového cesta
-
8
Po upečení som zas okraje potrela cesnakovou vodou
@tlakovyhrniec , neskoro
@zuzkabluzka prehanas ako vzdy :-), ja na pizzu toho nedavam vela, hlavne neznasam kukuricu, vajcia a pod., rada mam aj s krevetami
@havino uverim :-), ja uz neviem, odkial mam tento rcp, ale to cesto sa mi vzdy podari, 300g je isto menej, mam odvazene, ze 800 ml je cca pol kila muky a tak uz muku vobec nevazim, do toho zakladu by podla mojho rcp mala istj cibula, ale mne to tak moc nechuti, ten smotanovy je zaujimavy, skus
@luss44 mne sa na tom ceste paci, ze ho netreba miesit do bezvedomia, nedavam ho ani do pekarne
@tiginko a @elysa , ja len kazdy druhy :-)
@eviana tak uz len vyskusat
@margaretka28 ponukla by som ta, keby este bolo, ale postupne akosi vymizla z plechu :-)
@mariamka plati ako vyssie
@izabella praveze s tym nie je moc prace a to sa mi paci :-)
@manya tiez ma napadlo, ze tu cibulu nabuduce trochu vopred oprazim
@ancicak clovek je tvor skleroticky, aj ja na vselico dobre zabudam
@nika72 nemas za co
@iva63 budem rada, ak skusit a das vediet ako to dopadlo
@stacy77777 radsej na tanier ako na beton :-)
@salinka bude mi ctou a potesenim :-)
@paploska mna to neprekvapuje, mame podobne chute :-)
použila som dve novoty:
prvýkrát som cesto zamiesila večer..dala na balkon -a piekla dnes dopoludnia - spokojnosť...
prvýkrát som dľa teba urobila smotanový "poter"-a mne chutil viac - ako tradičný..aj muž bol spokojný...
takže dnes sa napchávame dobrotami - upečenými /skoro/ podľa teba..
vdaka..
ak skusis, daj vediet, ktore je lepsie
Ďakujem za recept a pozdravujem 😊
Jeeej super, potesila si ma a opravila naladu po tom hokeji, som rada, ze si spokojna, posli kusok na kostovku :-)
Nepošlem, neostalo 🤷🏼♀️