Varechaci, poradte mi prosim ako vyrobit kandizovane pomarance, kôru? Asi bude treba pouzit bio pomarance. Len neviem kde zozeniem...
@zareagujDiskusie
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 81 najnovší komentár včera 13:29
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 4 najnovší komentár 10. marca 2025
- Sovka62: Kukurica s makom 8 najnovší komentár 23. februára 2025
- Klaudiva: Zmrazenie torty s fondánom pred oslavou 1 najnovší komentár 6. februára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 358 najnovší komentár 3. marca 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 81 najnovší komentár včera 13:29
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 4 najnovší komentár 10. marca 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 358 najnovší komentár 3. marca 2025
- Valeri: Ako na zvýšený cholesterol ? 41 najnovší komentár 25. februára 2025
- Sovka62: Kukurica s makom 8 najnovší komentár 23. februára 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 81 najnovší komentár včera 13:29
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 26 najnovší komentár 3. marca 2025
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 3 najnovší komentár 10. marca 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Vyhadzujete túto drobnú zátku z fľaše oleja? Nerobte to, má svoje využitie! VIDEO
-
Trik, ako jednoducho odstrániť etikety z dóz a fliaš VIDEO
-
Nepečené kokosovo-čokoládové kocky VIDEO
-
Piškótový zákusok Včelie bodnutie VIDEO
-
Zemiaková pizza, žiadne cesto ani múka, aj tak chutí perfektne VIDEO
-
Potrebujete vyčistiť zanesenú termosku? Tieto obyčajné kuchynské suroviny vám pomôžu VIDEO
-
Pečené kuracie nugetky VIDEO
-
TOP rebríčky: Veľkonočné rezy, veterník na plechu aj kysnuté koláče ako pierko. Pozrite si všetky najlepšie februárové recepty
-
Upečte na želanie: 12 receptov na kysnuté záviny. Pozrite sa na tie plnky, každý si príde na svoje
-
Popolcová streda: Dnes sa začína predveľkonočný pôst. 13 tipov, čo variť bez mäsa
-
Svetový fenomén: Ošiaľ menom dubajská čokoláda. Neušla sa vám v obchode? Takto si ju môžete vyrobiť doma
-
Praktické riešenie: 10 receptov, s ktorými pripravíte mäso s prílohou naraz v jednom hrnci
-
Na posledný fašiangový víkend: 11x slané chuťovky v znamení oškvarkov a klobás
-
Domáce sú naj: 10x chlebové placky a posúchy, perfektné na zahryznutie k polievke aj prívarku
Na prípravu kandizovanej kory ošúpeme 4 pomaranče s hrubou korou tak, aby zostalo aj trochu bielej vrstvy. Pásy nakrájame podľa možnosti na rovnako veľké pravidelné rezy a odvážime. Odvážime aj rovnaké množstvo kryštálového cukru /1:1/, prilejeme 1,05dl vody a uvaríme hustý sirup.
Kusky kory medzitým hodíme do vriacej vody, varíme 5 minút, potom ich schladíme ponorením do studenej vody, prepláchneme, necháme dobre odkvapkať a pridáme do spenenéhp vriaceho sirupu. Na miernom ohni varíme dovtedy, kým sa množstvo sirupu nezredukuje na polovicu. Odstavíme, posypeme 50 g kryštáloveho cukru a necháme vychladnúť v sirupe. Ukladáme ich na mriežku a na vzdušnom suchom mieste ich necháme celkom uschnúť
/24-36 hodín/. Toto je recept z kucharskej knihy.
www.calabriafromscratch.com/?p=3446...
pomaranče alebo citrony stačí dlhšie/aspoň pol hodiny/ vymočiť vo vode s pridanou sódou bicarbónou ,stratia chemikálie z postrekov