Varechaci, poradte mi prosim ako vyrobit kandizovane pomarance, kôru? Asi bude treba pouzit bio pomarance. Len neviem kde zozeniem...
@zareagujVarechaci, poradte mi prosim ako vyrobit kandizovane pomarance, kôru? Asi bude treba pouzit bio pomarance. Len neviem kde zozeniem...
@zareaguj
Na prípravu kandizovanej kory ošúpeme 4 pomaranče s hrubou korou tak, aby zostalo aj trochu bielej vrstvy. Pásy nakrájame podľa možnosti na rovnako veľké pravidelné rezy a odvážime. Odvážime aj rovnaké množstvo kryštálového cukru /1:1/, prilejeme 1,05dl vody a uvaríme hustý sirup.
Kusky kory medzitým hodíme do vriacej vody, varíme 5 minút, potom ich schladíme ponorením do studenej vody, prepláchneme, necháme dobre odkvapkať a pridáme do spenenéhp vriaceho sirupu. Na miernom ohni varíme dovtedy, kým sa množstvo sirupu nezredukuje na polovicu. Odstavíme, posypeme 50 g kryštáloveho cukru a necháme vychladnúť v sirupe. Ukladáme ich na mriežku a na vzdušnom suchom mieste ich necháme celkom uschnúť
/24-36 hodín/. Toto je recept z kucharskej knihy.
www.calabriafromscratch.com/?p=3446...
pomaranče alebo citrony stačí dlhšie/aspoň pol hodiny/ vymočiť vo vode s pridanou sódou bicarbónou ,stratia chemikálie z postrekov