Varenie

Kandizovane pomarance a citrony.

trencanka - bez fotkytrencanka, 2. novembra 2011

Varechaci, poradte mi prosim ako vyrobit kandizovane pomarance, kôru? Asi bude treba pouzit bio pomarance. Len neviem kde zozeniem...

@zareaguj


Diskusia k téme

marula
Najlepšie sú bio pomaranče. Ak ich nezoženieme, preto musíme pomaranče pod horúcou tečúcou vodou poriadne vydrhnúť kefkou a potom ich utrieť.
Na prípravu kandizovanej kory ošúpeme 4 pomaranče s hrubou korou tak, aby zostalo aj trochu bielej vrstvy. Pásy nakrájame podľa možnosti na rovnako veľké pravidelné rezy a odvážime. Odvážime aj rovnaké množstvo kryštálového cukru /1:1/, prilejeme 1,05dl vody a uvaríme hustý sirup.
Kusky kory medzitým hodíme do vriacej vody, varíme 5 minút, potom ich schladíme ponorením do studenej vody, prepláchneme, necháme dobre odkvapkať a pridáme do spenenéhp vriaceho sirupu. Na miernom ohni varíme dovtedy, kým sa množstvo sirupu nezredukuje na polovicu. Odstavíme, posypeme 50 g kryštáloveho cukru a necháme vychladnúť v sirupe. Ukladáme ich na mriežku a na vzdušnom suchom mieste ich necháme celkom uschnúť
/24-36 hodín/. Toto je recept z kucharskej knihy.
aroooo
@ marula a prečo si to nenapísala do receptov? No nič, musím si to opísať.
evanaaa
Pachola, a šupky zvlášť by sa nedali, treba namočiť celé plody? Ináč, dobrá rada, lebo myslím, že tie chemikálie sa zmyť len tak vodou nedajú, ony idú do hľbky kôry.
evanaaa
Na tom videu je to názorne ukázané a myslím že najlepšie. Ak sa šupy povaria, zmäknú a biela časť šupy sa odreže, povaria sa v sirupe ( 1:1), kým s apolovica nevyparí, vyberú, osušia a pocukrujú.