Varenie

Držky

brambora - fotkabrambora, 1. septembra 2014

Akurát som slintala nad hubovým paprikášom od @havino. A mi tak napadlo, že mám v mrazáku držky a či by sa dalo z nich niečo také spraviť!? Hľadala som tu, ale väčšinou sú tu polievky. :( Má niekto super recept na držkový perkelt? Také niečo s hustou šťavou, k čomu by šli halušky? Budem povďačná. Ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

chrobaktruhlik
SPRAVIT SA DA URCITE, LEN CI SA TO BUDE DAT AJ JEST ALE MALO BY TO BYT SUPER, VED LEN NAMIESTO KLASICKEHO MASA DAS TIE DRZKY, CO SI NIKDY PERKELT NEVARILA???
brambora
@chrobaktruhlik , no si velmi vtipny. perkelt som varila, nie som lava. ale islo mi o to ci sa drzky tiez restuju ako maso, o kolko tam je dlhsia priprava kedze je to tvrdsie jak klasicke maso. kedze si ho zrejme ani ty nevaril a nevies poradit, tak si sa nemusel ani vyjadrovat zbytocne ;)
havino
@bramborka , si podarená, samozrejme, že sa dá, aj s držkami var ako s mäsom, nemusí byť len polievka, čiže cibula, držky,chvíľu podusiť, hodne červenej papriky, hodne mletej rasce, aj celej ja dávam, smotanu a na koniec aj majoránky môžeš medzi prsty a halušky k tomu a bud zahustíš troškou múky, alebo ako máte radi, alebo na spôsob gulášu, aj s paprikou, paradajkou a tiež kludne aj halušky k tomu
brambora
@havino , diky. Takze tak zhruba klasicky ako s maskom. Uz davnejsie som chcela polievku z nich varit, sem tam nam ju spravi mama ked prideme na navstevu. Ja osobne sa mierne obavam, lebo raz bola diskusia na temu drzkovej polievky a jej kysnutia, tak preto. ;)
tetuska
u nás doma klasicky držky uvaríme, nakrájame a restujem ich na oleji alebo masti, cibuľke, pridám soľ, korenie, červenú mletú papriku... takto ich máme najradšej... bez ničoho, len tak...
lorak40
Daj si do vyhľadávača "Držky na paprike" a máš tam receptov plné vedro.
alena45
držkový perkelt majú aj v mojej obľúbenej čárde.
jozka2
@bramborka ,daj si do vyhladavaca drzkovy perkelt a tam najdes dobre recepty aj na drzkovy gulas.