Rôzne

Čínské nudle

hanka56 - fotkahanka56, 25. mája 2014

Chcete si udělat domácí čínské nudle a nevíte jak na to ?
Zde je návod :-)
 www.wimp.com/halvingprinciple/...

@zareaguj


Diskusia k téme

ocko
parada uz len to vediet ale skusit treba kto je sikovny:)
katka78
Naposledy keď sme boli v Londýne, vbehli sme do nejakého malého čínskeho bistra, tuším to bolo na Oxford street, chlapík tam presne takto rezance robil, bola som ním fascinovaná. Na youtube som si potom hľadala videá, som rozhodnutá to v lete vyskúšať :-)
hanka56
já bych to také zkusila :-) ale kdo ví jaké to je těsto. Je hodně vláčné :-)
fi0na
fuha :)) tak toto je uz iny level :)
katka78
@hanka56 určite múka s vysokým obsahom lepku, voda, soľ. Možno olej. Skúsim si pohľadať na nete nejaké presnejšie info, v lete by som sa na to dala a keď sa podarí (a nezabudnem dúfam), tak sa sem vrátim ;-)
honestka
zadajte si nadpis: "Chinese hand made pulled noodles" a najdete viacej dobrych receptov s radami ako pripravit cesto, ktoreho zakladom je ozaj dobre vypracovanie, /vidiet to robit odbornika ak by bola moznost, pretoze prax je tu nutne potrebna/.
U nas sa pouziva muka na chlieb /Bread flour - ktora zarucuje vysoky Lepok a dopurucujem ju pouzivat aj na vyrobu Strudloveho cesta/.
napr. video:  www.lukerymarz.com/noodles/instructions.html...
gubics
Perfektné nudle aj návod na prípravu, ale neverím, že by som to dokázala urobiť len podľa návodu na YouTube. To si radšej kúpim hotové aj keď tie domáce sú určite lepšie.
hanka56
Děkuji za videa, to těsto musí být pořádně propracované, no nevím, nevím, jestli bych to zvládla s moji artrozou v rukách :-)))) asi bych potřebovala, aby mi to těsto někdo vypracoval :-))))
rea1
je to márne, kdo umí, ten umí. a ja len čumím. obdivujem každú z vás, ktorá čo i len povie, že by to skúsila. ja si iba pomyslím na to skúšanie a mám pocit, že som v tých rezancoch komplet zamotaná. čo by sa aj stalo. takže nie, ja budem iba ticho obdivovať. :-)))
2010
Aj velky mudrak si na to trufol nielen tetky na Vareche :-)



radost
@2010
prečo tak nadradene..ironicky..že-tetky na Vareche..??há..??
havino
no kdeže toto, ak tak na dvore s toľkou múkou, no len raz by sa mi to zlepilo, cesto ide sliepkam, na toto nemám ani odvahu, ani nervy, aj ked baviť by ma to bavilo, len by som musela vedieť ako na to, už sa mi oči pri pozeraní na ich ruky prekrúcali
evanaaa
A nie sú to náhodou rezance z ryžovej múky ( na tom linku)?
bubaya
Ja by som mu dala, prášiť s múkou v obývačke. Ale uspel by aj v cirkuse.