Varenie

Čakám návštevu - poznáte recept na domácu zmrzlinu?

imro - bez fotkyimro, 7. marca 2017

Ahojte, dôjde k nám návšteva zo zahraničia... S manželkou by sme im chceli pripraviť zmrzlinové poháre. Nejaké nápady na domácu zmrzlinu...? :)

@zareaguj


Diskusia k téme

muffinka3
Doma robievame zmrzlinu dost casto ale skor ovocnu. Den dopredu si dam zamrazit na mensie kusky nakrajane ovocie a na druhy den ho dam do mixeru a pomeliem na kasu, do ktorej pomaly pridam smotanu. Nic viac
methi
Rozmixuje nejake ovocie, zmiesaj s biely jogurtom a daj zamrazit, naj zmrzka :)
evanaaa
Skús si dať vyhľadať, tu na Vareche je veľa receptov, ja mám na ne zvlášť kolonku a v nej niekoľko dobrých, len neviem pridávať linky. Stačí ovocie, čerstvé alebo mrazené, a smotana (šľahačka), alebo jogurt, prípadne kakao a čokoláda alebo vanilka......Dobre rozmixované, spojené so smotanou (jogurtom, ap.) dať zamraziť, dobré je spočiatku tak po pol hodine premiešať, aspoň 3x zopakovať, aby bola zmrzlina hladká, bez kryštálikov.
evanaaa
Ako vidím, aj @Nadia56 ti sem dala dobrý link, máš tam dosť receptov na výber. Potom napíš, akú si si vybral.....
9153_1557420417 - profilový obrázok
pn
pn
aj ja robievam tuto moju zmrzlinu
varecha.pravda.sk/recepty/pernikova-zmrzlina-fotopostup/49224-recept.html
anikahl18
Uplne jednoduchu zmrzlinu môžeš urobit z vycladnutej kavy 200 ml a vychladnuteho pudinku zo zlatého klasu(alebo vanilkoveho pudinku) 450- 500 ml . Vyliať do hlbsej nádoby - poriadne premiešať aby sa obe suroviny spojili a vychladime na 3 hod.
mamamaria1
2 čerstvé žĺtky a 60g práškového cukru vymiešame do peny, pridáme 200ml ľadového mlieka a ešte šľaháme. Vyšľaháme 200ml šľahačky do tuha, pridáme žĺtkovú zmes a vymiešame do hladka. Pridáme rozmixované ovocie, alebo vanilku, čokoládu, atď podľa chuti a vymiešame do hladka. A teraz to treba dať buď do zmrzlinovača, alebo do antikorovej nádoby, ktorú postavíme do druhej väčšej nádoby, do ktorej dáme OSOLENÝ ľad a vymiešame ručne. Recept pochádza z veeeeeľmi starej kuchárskej knihy a mám homnohokrát vyskúšaný. Ešte je možné nahradiť šľahačku rastlinnou šľahačkou Creme patisserie, potom treba trochu ubrať z cukru a namiesto žĺtkov možno dať stužovač, ale toto som nikdy neskúšala. Je to pracnejšie, ale výsledok stojí za tú námahu
gabona1
AHoj, u nás je najlepšia zmrzlina dreň z ovocia. Keď je čerstvé, tak úplne mňa - jahody, Marhule...zmixovať s cukrom a niekedy aj so sľahačkou robievam. Keď nemáme čerstvé ovocie, tak zmixujem kompót a nechám zamrznúť, deti to zbožňujú.