Foto: pn
tento recept mam od maminej kamaratky....mali sme navštevu a chcela som spravit niečo,čo ešte nikdy nejedli...a podarilo sa!!!Velmi im chutilo,a budem rada ak bude Zobraziť celý popistento recept mam od maminej kamaratky....mali sme navštevu a chcela som spravit niečo,čo ešte nikdy nejedli...a podarilo sa!!!Velmi im chutilo,a budem rada ak bude aj Vam chutit! :)
Postup
-
1
pripravime si suroviny
-
2
žltka s cukrom si vymiešame v mlieku.ked sme si to vymiešali dame to do vodneho kupela a miešame..(ja som miešala 20 min.-odkedy mi začala vriet voda)
-
3
ked to mame uvarene,pekne huste,nechame si to vychladnut.Kym sa to chladi vystelieme si formu na srnči chrbat foliou potravinarskou tak,aby nam dost trčalo cez okraje na zabalenie hmoty.
-
4
teraz si na struhaku(hrubšom)postruhame pernik. A vyšlahame si šlahačku
-
5
do vychladnutej žltkovej hmoty pridame rum a vymiešame
-
6
pridame postruhany pernik a vyšlahanu šlahačku,ktoru opatrne miešame v pernikovej hmote
-
7
ked sme to vymiešali tak to dame do formy na srčni chrbat a pekne zahladime a zabalime to do folie. Takto zabalene si to dame do mrazničky na 24 hodin.
-
8
po 24 hodinach vyberieme z mrazničky,vyklopime na tacku a možeme rezat. Ozdobime šlahačkou,čokoladou,pokvapkame amarettom.V lete sa hodia čerstve jahody... Dobru chut!!!!
Diskusia k receptu