O Varecha.sk

Ako ste objavili Varechu vy?

redakcia - fotkaredakcia, 1. októbra 2013

Dnes sú to presne 4 roky, čo sme oficiálne spustili stránku
Varecha.sk. Pri tejto príležitosti sme spravili rubriku v Magazíne -
 varecha.pravda.sk/magazin/rubrika/4-roky-varechy/...
kde
počas uplynulých 7 dní pridáme každý deň nejaký zaujímavý
rebríček z celej doby Varechy.

Pri tejto príležitosti by nás celkom zaujímalo, že ako ste práve vy
objavili stránku Varecha.sk, či si na to ešte spomínate, prípadne ako
dávno to bolo...

@zareaguj


Diskusia k téme

radost
cez internetovú stránku Pravda.sk..ktorú roky otvárame denne..nepamätám dátum..
teším sa na -rebríček..-
lenka36
Neviem uz ani ako som zistila ze je stranka Varecha,ale mam ju velmi rada.Skoro kazdy den si popozeram recepty,diskusie.Recepty si ukladam a varim,peciem podla nich.
evanaaa
Na túto tému ( a skoro tú istú otázku) tu kedysi bola už diskusia, inak, čo sa mňa týka, ja sa už ani nepamätám, ako to bolo, ale v každom prípade som rada, že som ju objavila, veď čo by som teraz celé dni robila?:-) Varecha ma povzniesla do iných sfér....jedno viem, že niekedy v tých časoch, teda niečo pred tým, ako som sa sem zaregistrovala som dostala tento notebook, ale nevedela som ho ani zapnúť.
hanka56
je to asi dva roky co jsem hledala nějaký recept a dostala jsem se až na Varechu a už jsem tu zůstala. Za ty dva roky jsem už hodně navařila receptů co jsou zde na stránkách a až teď jsem se přihlásila :-)
jerica
Oslávenec VARECHA , tu je môj objav a spomienka na naše začiatky varecha.sk
 varecha.pravda.sk/diskusie/ako-som-objavila-varechu-/1089...

tu si môžu pospomínať , ako sme sa oťukávali, dokonca sa niektorí osobne aj virtuálne približili , vďaka Vareche :-)
Ďakujem Ti varecha.sk za všetko, čo som tu s Tebou a - priznám sa aj s Varecháčkami prežila za tie 4 roky .
irenaw
na Varechu som natrafila náhodou, hľadala som akýsi recept, bolo to už dávno, ešte bola taká "malá". potom som si uvedomila, že sa na ňu vraciam, rada si v nej čítam a tak som sa zaregistrovala. toľko dobrých receptov a cenných rád som tu našla, je mi tu dobre. ďakujem :-)
rulik
občas som kúpil piatkovú Pravdu s prílohou o varení a asi z nej som sa dozvedel, že recepty existujú aj na nete, inak surfujem a ked ma niečo zaujme tak to chvíľu posledujem a ked sa mi to páči tak sa k tomu rád vraciam, tak ako k Vareche
ariela6
ja som tiež hladala akysi recept a tak som sa dostala na varechu zaregistrovala som sa a dnes je mojou každodenou spoločničkou je to moja naoblubenejsia stranka dik že ste
jarca
Varecha je moja veľmi dobrá priateľka, ktorú každý deň navštevujem a mám ju rada. Som jej vďačná za veľa výborných receptov a dobrých rád. Tiež si už nespomínam ako som na varechu natrafila, ale pri príležitosti výročia prajem všetkým jej tvorcom veľa dobrých nápadov aj do budúcna a ďakujem.
smejkad
u mna to zacalo klasicky - co zas ideme varit?
moja sikovna polovicka na to - ja neviem, ved ale pohladaj na nete ...
ako keby sme vsetci uz od plienok surfovali vo virtualnom svete :-)))
ale pomohol - existuje taka stranka o vareni, vola sa varecha... :-)))
najprv len okukavanie, neskor inspiracia , teraz prechadzam obdobim zavislosti - ukladam, skusam, hmatatelne sa zlepsujem, denne niekolko krat aspon nakuknem :-)))
a jedneho dna hadam naberiem odvahu aj nieco pridat :-)
tymto chcem vsetkym, ktori varechu tvoria a prispievaju do nej, velmi pekne podakovat :-)
martina34
Gratulujem Vareche k 4-tým narodeninám, tiež som ju objavila len náhodou, keď som hľadala inšpiráciu "čo variť". Už som tu skoro 4 roky a som rada, že varecha je :)
spetkasoli
Úplne náhodou a som velmi rada, že som ju našla. Hľadala som na nete nejaké slovenské noviny a keď som narazila na Pravdu, upůtala ma tam Varecha. Bez váhania som sa zeregistrovala. Som velmi rada, že som Varechu objavila, mám ju moc rada a s ňou aj všetky šikovné kuchárečky a kuchárikov. Je to tu ako jedna veľká rodina, cítim sa tu veľmi, naozaj veľmi dobre, je mi tu s vámi moc fajn a už tu zostanem. Prajem Vareche a jej týmu krásne štvrté narodeniny, veľa úspechov a hlavne zdravie všetkým, čo nás na týchto stránkach inšpirujú dobrotami a nápadmi. Ešte raz díky za Varechu a prajem krásne jesenné dni a pozdrav z Pardubíc@spetkasoli :))
amelie
Pamätám si, že to bolo asi pred tromi rokmi, blížil sa najväčší francúzsky sviatok 14. júl a do Narbonne sa ku mne chystala dcéra so zaťom, ohňostroj na pláži je tam niekoľkokrát do roka - Francúzi sú ohňostrojmi posadnutí:-) a ten na narbonskej pláži je naozaj neprekonateľný. Telku som tam vtedy ešte nemala, ani som ju nechcela, a tak som sa o dianí na Slovensku informovala cez internet. Najradšej som zablúdila na pravďácke stránky. Po prečítaní správ mi oko padlo na taký zvláštny názov: Varecha. V hĺbke duše som sa potešila, že si slovenskí žurnalisti konečne nachystali varechu na neduhy... Ale Varecha bola taká do hrncov:-) Tak som a na ňu klikla celkom ma potešilo, že sa Slováci začali zaujímať o dobré jedlo nielen v reštikách, ale aj vo vlastnej kuchyni. Dcéra so zaťom prišli osláviť 14. júl aj so zaťovým TELEVÍZOROM, aby vraj boli v obraze, kedykoľvek ku mne prídu... (ten mi tam nechali a namontovali satelit). Ale mne napadla taká kacírska myšlienka, že pridám na novoobjavenú Varechu niečo z francúzskej kuchyne. Všetci máme radi morské plody, a vtedy sa dali zohnať už aj na Slovensku, takže môj výber padol na slávky a na Varechu putoval tradičný francúzsky recept na "mušle po námornícky". A odvtedy som sa Varechy nezbavila:-) Mojim francúzskym susedom a priateľom chutia najmä slovenské kysnuté koláče, drobné pečivo, rožky, žemle, pletenky a naše syry... Mnohí z nich dovtedy nevedeli o slovenskej kuchyni absolútne nič. A odvtedy sa mi stále potvrdzuje, že politika ľudí rozdeľuje, ale jedlo ich spája:-)
tiginko
hľadala som nejaký recept... odkedy poznám Varechu, omnoho viac ma baví varenie, nachádzam v nej nové inšpirácie, chute, spôsoby varenia, suroviny, kombinácie. Vďaka Vareche za to, že je
evusik
každé ráno keď si uvarím kávu a pustím PC čítam najprv noviny, rôzne stránky medzi nimi aj pravda.sk no a tam mi do očí stále udierala reklama na novú stránku Varecha.sk, chvíľu som odolávala ale stačilo otvoriť raz a bola som lapená :-) takže ja som na Vareche od 5.októbra 2009, viem to celkom presne pretože hneď v ten deň som vložila svoj prvý recept :-) vlastne to ma na Vareche lákalo najviac - vkladať vlastné recepty a fotky.... a chvíľu nato som zistila, že je tu veľmi milá a prajná komunita.... a aj som sa na Vareche naučila veľmi veľa vďaka vynikajúcim kuchárkam a ich skvelým receptom :-)
marianne
Ja som roladu hladala,aj som nasla,vygooglila som Varechu.Ale ked som uz raz klikla,tazko sa bolo odtialo dostat. Nasla som,co hladala,povazujem ju za svoju domovsku stranku, aj ked si rada pozriem aj ine weby o vareni....vela som sa tu naucila a nasla par mojich krvnych skupin co sa receptov tyka,aj virtualnych priatelov.
pusta
bola som predtým na topreceptoch.cz a sk, kde sa ku mne zachovali veľmi un fair a zablokovali mi účet, ako vysvitlo, aj mohým iným, ktorí presídlili na varechu.sk, kde som sa pred 3 rokmi tiež zaregistrovala.
o pár mesiacov som tu zažila aj nepekné útoky od tých používateľov varechy, ktorých materskou doménou boli spomínané neslávne toprecepty a ktorí zámerne naočkovali ľahko zmanipulovateľných varecháčov, ktorých žiaľ nebolo málo a na tomto zákkade mi bol zablokovaný účet aj na vareche. mohla som však nadalej pridávať svoje recepty, ba čo viac, na varechu som preniesla aj moje recepty z topiek. asi rok som nesmela nič komentovať
pociťovala som to ako nesmiernu a nezaslúženú krivdu.
avšak vdaka redakcii a prevažnej väčšine slušných varecháčov, ktorí si utvorili časom vlastný objektívny názor, sa to zmenilo a obrátilo na dobré, i ked skalní neprajníci z toho obdobia radi dajú o sebe počuť :-)))
našla som tu výborné recepty, vynikajúcich kuchárov a kuchárky z domova i z celého sveta, mnoho dobrých priateľov, dokonca osobných priateľov, vdaka ktorým sa tu cítim dobre a som veľmi spokojná.
dakujem redakcii i všetkým slušným varecháčom za pekný prístup, otvorenosť, domácu atmosféru a priateľstvo.
prajem k narodeninám veľa pohodového varenia, tvorivých síl a úspechov každému.
daniella9
myslím, že to bolo v čase, ked som písala DP a prehrabávala som sa v internetových odkazoch na ghí, a priplietla sa mi do cesty aj táto stránka. cca. dva roky dozadu:-)
aroooo
Keď som si kúpila NB, bolo mi všetko nové, a náhodou som klikla pri nejakých receptoch aj na Varechu a asi po 2 návštevách som sa zaregistrovala a som tu denne asi 3 roky.Mnoho som sa tu naučila či už z kulinárstva, používania NB, je tu dobrý kolektív, občas aj sranda, ďakujem Vareche že existuje.
bembo
úplne náhodne pri hľadaní receptu,myslím že na divinu,a hneď ma zaujal recept od Kimla,potom, plnené kelové listy,a potom to už išlo akosi samo.Nakoľko jedlá podľa týchto receptov boli veľmi chutné,tak som začal pripravovať aj iné jedlá podľa receptov Varechy.Nakoľko sa mi páčia aj komentáre,a hodnotenia jedál varecháčov ,stal som sa verným Vareche aj ja.Ďakujem redakcii a všetkým varecháčom za výborné recepty.
mariamka
cez google, ako inak :) tusim ma s Varechou druzbu, lebo hocico zadate, min. v Top5 je recept z Varechy :) aj to svedci o jej kvalite a dobrom mene,, som vdacna za tuto stranku, niet nad osobne vyskusane, overene recepty, starsie aj tie nove, nase aj cudzokrajne, rady z kuchyne, zo zivota, fundovane komentare, pekne zazitky aj poucne diskusie, je to taka nasa virtualna reality show :)
brambora
hladala som recept a natrafila som na tu najlepsiu stranku o vareni aku poznam. odvtedy mam z varechy ulozenych asi 600 receptov. :D z toho polovica kolace. :D takze varenie a pecenie je teraz pre mna konickom a konecne aspon nevarim dookola desat receptov ale mozem kazdy den vyskusat nieco nove. dakujem.
elixir
Keď sme s milým začali spolu žiť, po určitom čase som si uvedomila, že stále pripravujem tých istých pár jedál, pretože variť som vôbec nevedela. Tak som sa začala radiť, zháňať dobré kuchárske knihy a aj hľadať web stránky s receptami a radami - Varecha sa mi zo slovenských páčila najviac a hneď som sa zaregistrovala. Tunajšie recepty a komentáre od (spolu)užívateľov mi veľmi pomohli. :)
dorisa
...áno, bola tu už taká debata. Ja som sa tu ocitla asi takým činom, že som na pokeci nasla kamošku, elisticku a tej som posielala fotky koláčikov, ktoré som piekla. A ona stále vravela, že mám recept dať na varechu a že ona ide dat recept na varechu...nechápala som, čo to vraví, tak som sa opýtala. Som sa zaregistrovala a už potom sme skoro súperili, s pridávaním receptov.
manya
ja som si Varechu kupovala každý týždeň v piatok, a nielen ju, mám kopy časopisov o varení, až ma dcéra upozornila, že Varecha je aj na internete. Najskôr som si recepty ukladala tak ako ma to dcéra naučila, aj z iných stránok, až mi jedného dňa všetky zmizli, tak som sa zaregistrovala. Keď mi to čas dovolí, popozerám si všetky pridané recepty. Možno sa aj ja raz naučím pridávať foto. Varecha je moja veľká inšpirácia a to čo sa mi vydarí posúvam aj ďalej.
hannah22
.. tiež som si kedysi kupovala pravidelne v piatok Pravdu a jej magazín ,tam som našla odkaz na stránku. Zaujala ma a počase som sa zaregistrovala . Je to asi 3 roky čo pravidelne každý den navštívim Varechu a stala sa súčastou mojho života, učím sa tu varit zdravšie, pestrejšie. Jednoducho mi Varecha radí, pomáha a inšpiruje a dokonca aj zabaví..... som Vám všetkým v redakcii vdačná, za tento prínos pre nás všetkých, želám všetko naj naj a nech sa nám spolu všetkým nadalej darí...... :))
babidka
Iba 4 roky ??? Zda sa mi , akoby to bolo uz pradavno ...:-) Odoberame Pravdu a tak som videla reklamu na novu stranku o vareni .Nazov sa mi sice nezdal velmi napadity , ale bola som uz skusenejsia "surfistka" obiehajuca vsetky mozne internetove stranky o vareni a bola som zvedava , tak som sa na to sla iba tak pozriet ...a odvtedy som tu takmer denne :-) Vtedy bolo na Vareche "uz" takmer 2 000 receptov a asi aj tolko registrovanych varechacov . Varecha bola vyborna uz na zaciatku a stale sa mi zda lepsia a lepsia . Samozrejme , nic nie je dokonale a teda ani Varecha a stale je co zlepsovat . Ale ma taku svojsku atmosferu , velmi vela krasnych a kvalitnych receptov . Je to taka moja "srdcovka" :-)))) Dakujem vsetkym ktori ju rozbiehali aj vsetkym ktori ju tvoria teraz .
salinka
Tak nám všetkým gratulujem a vám, redakcii, ďakujem za realizáciu a vedenie tejto úžasnej stránky.
Ja som Varechu objavila asi pred troma rokmi, keď som zháňala nejaký recept. Ihneď som sa zaľúbila a zahĺbila do študovania receptov. Po roku okúňania som sa zaregistrovala a dnes som hrdá, že som súčasťou tejto veľkej varechárskej rodiny.
Prajem si, nech nám to spolu ešte dlho varí:-)))
redakcia
Ďakujeme za skvelé komentáre a sme radi, že sa vám Varecha páči...
perla61
Pred Vianocami 2010 som sa chystala piecť medovníčky a keďže tie moje boli vždy tvrdé ako kameň, hľadala som inšpiráciu na internete a tak som sa dostala k VARECHE a som tu už tretí rok deň čo deň. Proste "závisláčka".
perla61
A veeeľmi ďakujem redakcii, už si bez Vás všetkých(myslím samozrejme celú rodinu) Varecháčov neviem predstaviť.Ešte raz ďakujem!!
marcy
náhodou....záruka kvality,esencia človečiny :)
hubata
Hľadala som stránku so slovenskými receptami, pretože som rušila recepty písané po všelijakých papierikoch, vystrihnuté z časopisov, zdedené po babke, mame a kamarátkach. A tu sa dala založiť virtuálna kuchárska kniha aj s obrázkami, komentármi, naviac dalo sa zapojiť do diskusie alebo prečítať nejaký milý zážitok. Aj keď som si myslela že som toho v živote už navarila dosť a nič ma neprekvapí, zistila som že sa môžem všeličomu ešte priučiť aj od mladších varecháčok, že veru ešte mám medzery v oblasti pečenia a varenia. A tak len recepty pridávam a pridávam a pridávam ....... Týmto sa chcem poďakovať aj redakcii za starostlivosť o túto skvelú stránku.
kuchticka
Ja som dlhe roky citala na PC Pravdu a vela "diskutovala". raz sa tam objavila reklama na Varechu. Zistovala som o com to je a hned som sa I prihlasila Bolo to velmi jednoduche I ked som spociatku vsetko nechapala.
Mam rada vsetkych varechacov a dakujem redakcii, ze sa tymto sposobom mozem zucastnovat zivota v mojej rodnej krajine.
bedomedo60
Kupujem pravidelne PRAVDU a prostredníctvom ich veb sránky som sa dostal sem je tomu už 3.5 roka.Rád sem chodím a vždy tu najdem recept alebo radu ktorú potrebujem.Ste naj naj a prajem Vám ešte veľa rokov existencie pre nás rodinu varechárov.
babav
Varechu som objavila nahodou , v januari2010 . Okrem vybornych receptov , poradi , potesi , zabavi .....Nasla som si tu spriaznene duse , nadviazala virtualne aj realne priatelstva a som za to redakcii, aj vsetkym co pre tuto stranku pracuju ,velmi vdacna. Nemozem si pomoct , ale musim si pri tejto prilezitosti s vdakou spomenut aj na Sandru Bambosovu , ktora ma velku zasluhu na urovni dnesnej Varechy . Gratulujem k peknemu vyrociu !
milina
Kupujem Pravdu a tam som našla odkaz na web. stránku varechy.
Hneď som sa zaregistrovala a stala som sa jej fanúšičkou. Držím vám palce aby ste boli čím ďalej lepší a web stránku stále vylepšovali.
jakamaka
Presne ako píšu niektoré diskutérky- k Vareche som sa dostala od papierovej Varechy v Pravde....a v poslednom čase sa mi páčia nové rubriky.. ako Bylinky, Nápady... vlastne tie nápady si čítavam častejšie asi ako recepty -keď chcem niečo vylepšiť v byte, alebo nejako zabaviť vo voľnom čase vnučky, tak tu hľadám inšpirácie... No hoci receptov v papierovej podobe mám veľmi veľa - inšpirácií nie je nikdy dosť. Občas aj pozabudem na akýsi fajn receptík - a tak som rada, že je na Vareche toľko perfektných varecháčok a varecháčov a vždy môžeme nájsť veľa inšpirácií.