Bravčová panenka plnená sušenými slivkami

Miloš Miklánek
šéfkuchár hotela Alexandra v Púchove, 30. apríla 2010 10:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Bravčová panenka plnená sušenými slivkamiFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 min
príprava
30 min
tepelná úprava


Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Do bravčovej panenky spravíme kapsu, ktorú naplníme slivkami. Mäso osolíme, okoreníme, sprudka opečieme na panvici a necháme dopiecť v rúre pri 160 stupňoch zhruba šesť minút. Potom mäso vyberieme z panvice a na tanieri necháme odležať na teplom mieste.

  2. 2

    Zemiaky nakrájame na plátky, opečieme na panvici, pridáme bylinky, osolíme a okoreníme. Do panvice, v ktorej sme piekli mäso, pridáme slivkový lekvár, vodu, víno, smotanu a nasekané orechy. Povaríme a podávame.

  3. 3

    NÁŠ TIP: K tomuto jedlu môžeme podávať namiesto omáčky aj jemný smotanový dip s bylinkami.

ohodnoť recept:
Hlasovali 2 ľudia (4,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist