Bravčová panenka plnená sušenými slivkami

Bravčová panenka plnená sušenými slivkami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Autor receptu

Miloš Miklánek, šéfkuchár hotela Alexandra v Púchove


Suroviny

4
porcie
30
minút
príprava
30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

Do bravčovej panenky spravíme kapsu, ktorú naplníme slivkami. Mäso osolíme, okoreníme, sprudka opečieme na panvici a necháme dopiecť v rúre pri 160 stupňoch zhruba šesť minút. Potom mäso vyberieme z panvice a na tanieri necháme odležať na teplom mieste.

Zemiaky nakrájame na plátky, opečieme na panvici, pridáme bylinky, osolíme a okoreníme. Do panvice, v ktorej sme piekli mäso, pridáme slivkový lekvár, vodu, víno, smotanu a nasekané orechy. Povaríme a podávame.

NÁŠ TIP: K tomuto jedlu môžeme podávať namiesto omáčky aj jemný smotanový dip s bylinkami.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

5 komentárov k receptu
  • vcelka, 3. mája 2010 o 08:50
    Toto je proste božské. Jednoduché a pritom moderné, na zasýtenie a dobrú chuť a pritom to môže byť aj také "jednohubkové"...


  • paploska, 28. decembra 2010 o 16:35
    Ďakujem za recept, je naozaj výborný, originálny a rýchly. zaraďujem k mojim obľúbeným :-)


  • sissi29, 11. apríla 2011 o 09:26
    Super receptík, zaslúži si 100 bodov.


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 2 komentárov)
  • dano444, 18. septembra 2011 o 19:59
    Je to veľmi pekné a určite aj chutné.
    pridal by som viac zelenej oblohy.


  • dano444, 18. septembra 2011 o 19:59
    Je to veľmi pekné a určite aj chutné.
    pridal by som viac zelenej oblohy.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist