Bravčová panenka plnená sušenými slivkami

Bravčová panenka plnená sušenými slivkami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Autor receptu

Miloš Miklánek, šéfkuchár hotela Alexandra v Púchove


Suroviny

4
porcie
30
minút
príprava
30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Do bravčovej panenky spravíme kapsu, ktorú naplníme slivkami. Mäso osolíme, okoreníme, sprudka opečieme na panvici a necháme dopiecť v rúre pri 160 stupňoch zhruba šesť minút. Potom mäso vyberieme z panvice a na tanieri necháme odležať na teplom mieste.

2

Zemiaky nakrájame na plátky, opečieme na panvici, pridáme bylinky, osolíme a okoreníme. Do panvice, v ktorej sme piekli mäso, pridáme slivkový lekvár, vodu, víno, smotanu a nasekané orechy. Povaríme a podávame.

3

NÁŠ TIP: K tomuto jedlu môžeme podávať namiesto omáčky aj jemný smotanový dip s bylinkami.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (4,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • vcelka, 3. mája 2010 o 08:50
    Toto je proste božské. Jednoduché a pritom moderné, na zasýtenie a dobrú chuť a pritom to môže byť aj také "jednohubkové"...


  • paploska, 28. decembra 2010 o 16:35
    Ďakujem za recept, je naozaj výborný, originálny a rýchly. zaraďujem k mojim obľúbeným :-)



  • sissi29, 11. apríla 2011 o 09:26
    Super receptík, zaslúži si 100 bodov.


  • dano444, 18. septembra 2011 o 19:59
    Je to veľmi pekné a určite aj chutné.
    pridal by som viac zelenej oblohy.


  • dano444, 18. septembra 2011 o 19:59
    Je to veľmi pekné a určite aj chutné.
    pridal by som viac zelenej oblohy.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Modranské rakvičky
Nebojte sa, nepôjdeme na kar. „Po rozum“ pôjdeme do kuchyne Aničky Horáčkovej do Sudoměříc.

Červená grilovačka
Grilovanie (vraj) umožňuje šetrnejšiu prípravu potravín ako klasické vyprážanie alebo pečenie.

Šéfkuchár Oldřich Sahajdák: Chceme mať reštauráciu plnú spokojných ľudí
Pražská reštaurácia La Degustation Bohême Bourgeoise, v ktorej je šéfkuchárom a spolumajiteľom Oldřich Sahajdák, získala Michelinovu hviezdu prvý krát v roku 2012 a od tej doby si prestížne ocenenie každý rok obhájila.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 32/2015: Kuracina Kuracina
Časopis Varecha v piatok 7. júla v denníku Pravda.


TOPlist