Foto: vavan
pri tomto množstve receptov som nenašla že je tu takýto recept uvedený pod inakším názvom keďže som sa dozvedela od @egreska že ho tu Zobraziť celý popispri tomto množstve receptov som nenašla že je tu takýto recept uvedený pod inakším názvom keďže som sa dozvedela od @egreska že ho tu pridala pod názvom cesnakové žemľe ale v šálkovej verzii tu je link http://varecha.pravda.sk/recepty/cesnakove-zemle-fotorecept/12307-pouzi.html
porcií
na 180 °C
Suroviny
250 g |
|
250 g |
|
20 g |
|
1 KL |
|
60 ml, vlažné |
|
250 ml, vlažná |
|
2 KL |
|
2 PL, do cesta |
|
3 - strúčiky |
|
1 PL |
|
40 g |
|
|
|
na potretie cesta v mise |
|
Postup
-
1
Najprv si spravíme kvások zo 20g droždia ,60ml mlieka a lyžičky kryštálového cukru. Všetky ostatné prísady si dáme do misy a pridáme vykysnutý kvások. Vypracujeme hladké cesto. Cesto potrieme olejom a dáme do naolejovanej misy zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme kysnúť1hodinu.
- 2
Vykysnuté cesto rozdelíme na 12 rovnakých dielov na pomúčenej doske tvarujeme uzly. Dáme ich na plech vyložený papierom na pečenie a necháme kysnúť 30 minút.
- 3
Maslo roztopíme, zmiešame s pretlačeným cesnakom ,korením natrieme uzly a posypeme soľou .Pečieme na 180°C 30 minút.
- 2
Úmyselne to nebolo máš pravdu sú vynikajúce .
Ďakujem za priazeň.