O Varecha.sk

Aké Vianočné cukrovinky pečiete?

anickamalicka - fotkaanickamalicka, 1. decembra 2013

Ahojte, bola by som rada, keby ste mi napísali aké druhy koláčikov
pečiete na Vianoce?? Minulý rok som síce piekla, ale jediné, ktoré
súviseli s Vianocami boli medovníčky a linecké a tento rok chcem
našim pripraviť nezabudnuteľné sladké Vianoce :)

@zareaguj


Diskusia k téme

danenka
Medovníčky, strojčekové linecké paličky zlepené džemom a konce do čokolády, linecké kolečká zlepené džemom, kakaové kolečká plnené maslovo-čokoládovo-orechovo-rumovou plnkou a poliate čokoládou, oriešky plnené plnkou: vajíčka vyšlahané nad parou a potom spojené s maslom cukrom a rumom a špičku naplneného orieška namáčané v čokoláde
anickamalicka
Jeeej, dakujem margaretka28, tato diskusia mi velmi pomohla :) a Danenka o tych orieskach plnenych plnkou som nepocula, ale znie to velmi zaujimavo :) nakoniec som sa rozhodla pre 11 druhov: medovnicky, linecke kolieska, vanilkove rozteky, orechove stanglicky, kokosove keksiky, disko keksy, rumove gulky, suhajdy, pagaciky, pizzovy slimaci a tycinky z listkoveho cesta :) a ked to bracek pocul, tak sa len tak zalizoval :) tak vam velmi pekne dakujem za pomoc :)
kuchticka
Ja peciem vzdy tie "stare", tradicne osvedcene . Prve pernicky, vanilkove rozky, medvedie tlapky, linecke zlepovane. Az potom nasleduju rozne ime druhy drobneho peciva, napr. kokosove, mandlove venceky, orechove hrudky. Zalezi kolko mam casu. Vatsina mojho vianocneho peciva ide k susedom zo vsetkych stran, nasim dvom detom.
martina0812
Včera som piekla medovníky a zázvorníky. Chystám sa ešte na linecké koláčiky a fúkané kokosové rožky a tiež na máčaný kokosový rez. Medvedie labky tento rok vynechávam, minule sa nejako nechceli minúť. Možno sa ulakomím aj na šuhajdy. :-D Máme to doma podelené, ja pečeim suché, mama krémové a potom si polku povymieňame. :-D
2taan
a parížske rožky nikto nepečie? tie musia byť :)
anickamalicka
U nás pečiem všetko len ja, lebo mamina je stále v práci a bráško má strašne rád sladké, tak mu to nechcem odoprieť. A pomaly sa učím aj ťažšie koláče... aj keď kysnuté koláče z droždia nerobím vôbec...to už radšej upiecť narodeninovú tortu, lebo s droždím fakt nerada robím. Ale teraz ma napadol koláč, ktorý zvykla piecť moja babička: urobila piškótové cesto, nakrájala na štangličky, ponamáčala do čokolády s rumom a obalila v kokose :)
hubata
@anickamalicka - neboli to náhodou kokosové ježe, ktoré čím sú staršie tým sú lepšie? Lebo len samotné piškótové cesto bez medu by ti asi aj pod čokoládou oschli. Mrkni sa tu na tie kokosové ježe, či nemyslíš tie, aby si zbytočne nevyhodila peniaze za materiál.

No u nás víťazí klasika, ale už pečiem menej ako keď deti boli malé a vždy som musela dopekať, lebo krabice boli raz-dva prázdne.......
markovka
Tento rok peciem s dcerou : medovniky,zlepovance, bratislavske rozky, parizske rozky, gulky nepecene, bananpiskota v cokolade,mam novy recept na cokoladove gastanove kosicky, metrovy kolac, pagacky a mozu zacat vianoce.....ale dnes som bola v metre a mala som dojem ze uz je nakupna horucka v plnom prude.....
janikbj
dohodli sme sa s mamkou a sestrou, že každá napečie niečo iné a budeme si vymieňať. zatiaľ na istotu viem, že urobím klasické medové rezy, žebro rezy, prekvapko pre ocka jeho milovaný metrový koláč a tiež preňho by som rada tieto rezy,ktoré robievala jeho nebohá mamka  varecha.pravda.sk/recepty/babkin-kremovy-zakusok-s-piskot...
a orechovo-linecké trojuholníčky  varecha.pravda.sk/recepty/rakuske-orechovo-linecke-trojuh...
no a linecké samozrejme. a keď tak na to pozerám, málo toho nebude, lebo ešte mám v pláne min.3 druhy nejakého suchého pečiva, najlepšie niečo zdravšie :D juj, už sa teším na vypekanie :-)
2010
1 cukrovinka je tak priblizne 260 KJ a na spalenie potrebuje priemerny clovek tak asi 1km chodze... dakujem nic sa nepecie.
marianne
Mne sa tento rok strasne nechce piest,ale domacim piranam je uplne jedno co ma kolko kalorii,tak budem musiet.Chcem-nechcem.Naucila som sa na 80% cokoladu,ked ma nahana mlsna, staci mi to. Medovniky uz zreju a minuly rok zozali uspech tieto kokosove kolieska.Ale ak ma jedna cukrovinka priblizne 63 kcal tak si asi jedny rezy doprajem.
root
Ja sa celkom otvorene priznávam, že žiadne vianočné cukrovinky nepečiem, pretože zhonu okolo Vianoc už niekoľko rokov úspešne odolávam a vianočné sviatky už niekoľko rokov takpovediac neoslavujem - nie som veriaci a naozaj ma nenadchýna atmosféra obchodných centier v štýle "Vianoce sú, keď poviete mňáám, jééj..." Vianoce sú v prvom rade o stretnutí sa s blízkymi a prežití príjemne strávených chvíľ s tými, na kt. nám záleží - na to nepotrebujem žiadne špeciálne vypekanie, kapra a ja ani darčeky. Okrem toho, odkedy pečiem na Vianoce toľko, koľko po celý rok (za celé sviatky 1-2 koláče a 1-2 drobné pečivá, podľa toho, na čo mám chuť), tak nič nevyhadzujem.