Babkin krémový zákusok s piškótami

janikbjJanikbj, 32 ročná žena, Bardejov, 15. marca 2012 19:41
Ďalšie jej recepty »

Babkin krémový zákusok s piškótamiFoto: janikbj

Starý recept po babke

10-20 min
na 150-180 °C

Suroviny

Kakaové pláty:
250 g
100 g (margarín)
50 g
40 g
1/2 balíčka
100 ml
Plnka:
500 ml
70 g
1 PL alebo vanilkový puding
1
200 g čerstvé
200 g
1
 na namáčanie piškót (môže sa do nej pridať rum)

Postup prípravy

  1. 1

    Suroviny na cesto spolu spracujeme. Rozdelíme na 2 polovice, rozvaľkáme a na obrátenom plytkom plechu (vymastenom a vysypanom múkou) upečieme vo vyhriatej rúre (150-180 stupnov, max.20min). Že je cesto upečené spoznáme podľa toho, že sa trochu zdvihne a zosvetleje. Pláty necháme vychladnúť. Na plnku si z mlieka, múky, Zlatého klasu a žĺtka uvaríme hustú kašu. Necháme ju vychladnúť. Maslo s cukrom poriadne vyšľaháme a po troške prišľahaváme vychladnutú pudingovú kašu. Na 1 vychladnutý plát natireme polovicu plnky, poukladáme piškóty, ktoré sme rýchlo namáčali v káve (s rumom). Na piškóty natrieme zvyšný krém. Prikryjeme druhým plátom a polejeme čokoládovou polevou. Zákusok necháme v chlade poriadne odležať, aby pláty zmäkli. Podávame dobre vychladený. (na foto vedľa žebro rezy ;-)

    Babkin krémový zákusok s piškótami - obrázok 1
ohodnoť recept:
Hlasovalo 6 ľudí (3,8 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist