Znojemská pečienka

Autor receptu: peter64

aj tento recept mám od svokry

Postup

  1. • Mäso popreťahujeme na tenké prúžky pokrájanou slaninou,trochu posypeme mletým čiernym korením a opečieme na masti a spenenej cibuli.Potom ho podlejeme horúcim vývarom a dusíme do mäkka.Mäkké mäso vyberieme,vydusemú šťavu zapražime,postupne rozriedime vývarom a povaríme.Omáčka musi byť hustá,kedže do nej ku konci dusenia pridáme nakrájané uhorky,čím omáčka zriedne.
  2. Podávame s domácou žemľovou knedľou,ktorú pripravíme takto: do múky pridáme kyprici prašok,po čiastiach mlieko s rozmiešanými žltkami a soľou a vypracujeme cesto.Robíme to tak dlho kým cesto nie je lesklé a netvoria sa v ňom bublinky.Vmiešame nakrájané žemle a necháme odstáť.Vytvoríme dva šuľky,ktoré vo vriacej vode varíme asi 20 minút.