Rebarborový crumble
Znamenitý rebarborový crumble
Autor receptu: redakcia
15 minút príprava |
30-35 minút na 180 °C |
Postup- Rúru predhrejte na 180 °C. Vymažte zapekaciu nádobu maslom. Pokrájanú rebarboru premiešajte s trstinovým cukrom podľa chuti a rozložte na dno zapekacej nádoby.
- Zmäknuté maslo zmiešajte s celozrnnou múkou, ľahko rozmixovanými ovsenými vločkami, trstinovým cukrom a štipkou soli. Posýpka bude dokonalá, ak pridáte ½ lyžičky škorice. Posýpkou zasypte nachystanú rebarboru, dozdobte plátkami mandlí a pečte 30 - 35 minút.
- Vychutnajte si ešte teplý crumble priamo z misky. Servírujte s kyslou smotanou alebo vanilkovou zmrzlinou.
|