Rebarborový crumble

Znamenitý rebarborový crumble

Autor receptu: redakcia

15 minút
príprava
30-35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru predhrejte na 180 °C. Vymažte zapekaciu nádobu maslom. Pokrájanú rebarboru premiešajte s trstinovým cukrom podľa chuti a rozložte na dno zapekacej nádoby.
  2. Zmäknuté maslo zmiešajte s celozrnnou múkou, ľahko rozmixovanými ovsenými vločkami, trstinovým cukrom a štipkou soli. Posýpka bude dokonalá, ak pridáte ½ lyžičky škorice. Posýpkou zasypte nachystanú rebarboru, dozdobte plátkami mandlí a pečte 30 - 35 minút.
  3. Vychutnajte si ešte teplý crumble priamo z misky. Servírujte s kyslou smotanou alebo vanilkovou zmrzlinou.