Zlatá pražma s batátovým pyré a grilovanou zeleninou

lenkapalenka - fotkalenkapalenka, 27. marca 2018 14:50
Ďalšie recepty »

Objednala som si zeleninovú debničku, tak som si vymyslela tento recept, aby som mohla túto skvelú, chrumkavú zeleninku využiť.

2
porcie
35 min
príprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Začneme s prípravou pyré. Batáty, zemiak a jednu mrkvu nakrájame na menšie kocky a uvaríme v osolenej vode domäkka.

  2. 2

    Zvyšnú zeleninu si umyjeme a nakrájame ako uznáme za vhodné - ja som krájala šalotku na pásiky, mrkvu som škrabkou nastrúhala na jemné pásiky, papriku na hrubšie pásiky, cuketu na kocky, brokolicu rozoberieme na ružičky a šampióny na tenké plátky.

    Zlatá pražma s batátovým pyré a grilovanou zeleninou - obrázok 2
  3. 3

    Roztopíme v hlbokej panvici maslo a postupne pridávame šalotku, mrkvu, papriku a brokolicu. 2 minútky opekáme a pridáme cuketu so šampiónmi. Spolu to premiešame a ďalšie 2 minútky opekáme. Pridáme soľ a korenie a stiahneme s plameňa. Zelenina by mala ostať chrumkavá.

    Zlatá pražma s batátovým pyré a grilovanou zeleninou - obrázok 3
  4. 4

    Pražmu si osolíme, okoreníme, do vnútra dáme tymian a mesiačik citróna. Na panvici si rozohrejeme olej so strúčikmi cesnaku, vložíme rybku a opekáme z jednej strany 2 - 3 minúty. Keď ju obrátime pridáme do panvice plátok masla a opekáme ďalšie 2 - 3 minúty z druhej strany.

    Zlatá pražma s batátovým pyré a grilovanou zeleninou - obrázok 4
  5. 5

    Dokončíme si pyré. Ak sú už batáty a mrkva mäkké, scedíme a preložíme do mixéra. Pridáme kúsok masla a smotanu. Rozmixujeme na hladké pyré. Ak je potrebné, tak dosolíme.

    Zlatá pražma s batátovým pyré a grilovanou zeleninou - obrázok 5
  6. 6

    Servírujeme a papáme. Na tanieri je to krásne farebné.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist