Živánska z otočného grilu (fotorecept)
Autor receptu: alexdidi
Máme radi leto, grilovačky.....a tak sme si ho chceli pripomenúť aj v mrazivých zimných dňoch aspoň týmto chutným jedlom. Využili sme pritom otočný gril v rúre a výsledkom sme boli milo prekvapení....lahodnou chuťou šťavnatého mäska....
6 porcií |
30 minút príprava |
75 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso narežeme na plátky, premiešame s marinádou a necháme odstáť v chlade 6-12 hodín.
- Cibuľu narežeme na kolieska a slaninu na plátky.
- Na ihlicu otočného grilu striedavo napichujeme mäso, slaninu, cibuľu a kolieska klobásy.
- Uložíme na dvojitý alobal a pevne zabalíme. Grilujeme 1 hodinu. Potom alobal dáme dole a ešte grilujeme asi 15 minút za stáleho otáčania grilu.Živánska sa tak krásne rovnomerne do ružova prepečie. Nezabudnime podložiť pekáč do ktorého dáme trochu vody a živánsku počas pečenia niekoľkokrát potrieme výpekom.
- Podávame s opekanými zemiakmi, rôznymi šalátmi, čalamádou, kyslými uhorkami a pod.