Foto: amelie
Výživné zimné polievky v jari možno zase oplačem, ale ako zohrejú... Túto hubovú si pamätám z maminej kuchyne.
príprava
Postup
-
1
Suroviny sú také, ako sa na zimu patrí...
-
2
Nadrobno posekanú šalotku speníme na oleji. Keď zozlatne, pridáme pokrájané čerstvé huby (môžu byť aj hlivy alebo šampiňóny), zároveň s nimi do hrnca vlejeme aj sušené huby s väčšinou vody, do ktorej sme ich predtým namočili. Pozor na drobné smietky, ktoré zvyknú zostať na dne mištičky, tie do polievky radšej nedávajme:-) Zalejeme vývarom. Osolíme, okoreníme a pridáme bobkové listy. Varíme 15-20 minút, potom pridáme zemiaky nakrájané na kocky a varíme, kým zemiaky nezmäknú. Ochutíme cukrom a octom - ja dávam 2 lyžice octu na 1 lyžicu cukru, ale množstvo si prispôsobte podľa chuti. Necháme minútku prevrieť, potom do polievky vmiešame smotanu, zjemníme ju hrudkou masla a odstavíme z ohňa.
Diskusia k receptu