Žihľava už neprechádza varom, lebo sa strácajú cenné látky, ktoré kys. citrónová z tejto rastlinky vyťahá. Môjmu priateľovi vďaka tomuto sirupu zmizli z rúk Zobraziť celý popisŽihľava už neprechádza varom, lebo sa strácajú cenné látky, ktoré kys. citrónová z tejto rastlinky vyťahá. Môjmu priateľovi vďaka tomuto sirupu zmizli z rúk červené fľaky. Pije ho ale denne s vodou, na ktorú chodíme ku prameňu do lesíka.
Postup
-
1
Žihľavu umyjeme, trochu osušíme v čistej utierke a nadrobno posekáme.
-
2
V hrnci necháme zovrieť vodu s kys. citrónovou. Necháme vychladnúť. Pridáme žihľavu a necháme 24 hodín postáť na chladnom mieste.
-
3
Potom precedíme, pridáme cukor a miešame, kým sa nerozpustí. Hneď lejeme do plastových alebo sklenených fliaš a dáme do chladničky.
Diskusia k receptu