Žemľovku pripravujem hlavne vtedy, keď mám chuť na sladké a neviem vymyslieť, čo by som urobila na obed. Tu je môj recept:
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Rožky si nakrájame na tenké kolieska, namáčame si ich v zmesi z mlieka (mlieko+žĺtka+1PL cukru).
- 2
Jablká si očistíme a nahrubo nastrúhame. Podľa kyslosti ich osladíme a pridáme škoricu podľa chuti.
- 3
Pripravíme si tvarohovú zmes - zmiešame tvaroh, vanilkový cukor a hrozienka.
- 4
Formu alebo pekáč vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Vrstvíme nasledovne: vrstva rožkov, jablká, tvarohová zmes a znovu vrstva rožkov.
- 5
Dáme do vyhriatej rúry a pečieme. Pár minút pred dopečením vyšľaháme bielko (kto má rád, môže dať viac, kto nemá rád, nemusí dať vôbec) s 0,5 PL práškového cukru a rozotrieme to na žemľovku. Na pár minút žemľovku necháme zapiecť. Po upečení ju môžeme posypať práškovým cukrom (kto nechce, nemusí - je dosť sladká) a podávame. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu