Tvarohová žemľovka
Žemľovka s karamelizovanými jablkami
Autor receptu: redakcia
45 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup- Tvaroh vymiešame
s 2 PL cukru a so žĺtkom. Jablká olúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na
plátky. Pokvapkáme citrónovou šťavou.
- Bielky vyšľaháme na riedku penu, primiešame dve lyžice cukru, postavíme
do vodného kúpeľa a vyšľaháme na tuhý
sneh. Zvyšný cukor rozpustíme na panvici na zlatý karamel, prilejeme 100 ml
vody, pridáme škoricu, jablká a premiešame.
- Rúru predhrejeme na 180 °C. Zmiešame smotanu s práškovým cukrom a do zmesi namočíme
plátky chleba. Do formy naukladáme navlhčený
chlieb, potom tvarohovú vrstvu, jablká
a hrozienka. Navrch nanesieme sneh
a pečieme 15 minút.
|