Tvarohová žemľovka

Žemľovka s karamelizovanými jablkami

Autor receptu: redakcia

45 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Tvaroh vymiešame s 2 PL cukru a so žĺtkom. Jablká olúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na plátky. Pokvapkáme citrónovou šťavou.
  2. Bielky vyšľaháme na riedku penu, primiešame dve lyžice cukru, postavíme do vodného kúpeľa a vyšľaháme na tuhý sneh. Zvyšný cukor rozpustíme na panvici na zlatý karamel, prilejeme 100 ml vody, pridáme škoricu, jablká a premiešame.
  3. Rúru predhrejeme na 180 °C. Zmiešame smotanu s práškovým cukrom a do zmesi namočíme plátky chleba. Do formy naukladáme navlhčený chlieb, potom tvarohovú vrstvu, jablká a hrozienka. Navrch nanesieme sneh a pečieme 15 minút.