Foto: 2010
Ako si ju pamatate z dovolenky v Grecku je to tradicny velmi chutny a jednoduchy recept na pecenu zeleninu. Takze baklazan, Zobraziť celý popisAko si ju pamatate z dovolenky v Grecku je to tradicny velmi chutny a jednoduchy recept na pecenu zeleninu. Takze baklazan, cuketa, paprika , paradajky, zemiaky , cibula a vela cesnaku a mame Briam.
porcie
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Toto je asi najednoduchsi recept na pecenu zeleninu. Vsetka zelenina okrem cibule sa nakraja na vacsie platky cca 1cm baklazan na polku a na platky aj zemiaky podla potreby paradajky na stvrtky . Cesnak strucky ostanu len olupane , cibula nakrajana ale nie na drobno. Vsetka zelenina sa da do plechu na pecenie poriadne posoli morsku solou a drvenym korenim, prida sa vela nakrajanej petrzlenovej vnate zvazok.Polejeme dost vela olejom v grecku sa olejom nesetri a tym ze nie su uplne zrele paradajky je este lepsie pridat konzervu talianskych drvenych vo vlastnej stave. Rukami poriadne premiesame celu zmes aby bolo vsetko premiesame s olejom.
- 2
Dame do rozohriatej rury na cca 90 minut dokial zemiaky niesu upecene.Podlejeme ked treba. Nepremiesavame, ked tak len na zaciatku lebo sa nam to rozmaga...
- 3
Servirujeme s chlebom, olivami a fetou syrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
nie len ze to vyzera ale to je naozaj dobre . Inak mal som tam o jednu zeleninu viac ( 3 male) ale neviem jej meno v slovencine je to take male cudo zlte v anglictine sa to vola "spaceship squash".
tinyfarmblog.com/yellow/...
ked robim nejake pecene maso v rure, robim aj plech roznej korenovej zeleniny a tuto mozem samostatne kedykolvek.
presne vsetky krajiny okolo stredozemneho mora maju svoju verziu na pecenu zeleninu tato sa mi paci lebo priprava je vhodna aj kucharov -pubertakov co pocas pripravy sa koncentruju na posielanie SMS a pocuvanie hudby.
Takze ratatoiuille vo francuzsku , v catalansku xamfaina , v maroku tombet v grecku briam.Vsade je baklazan a cukina...