Dusená zelenina (fotorecept)

Dusená zelenina (fotorecept)
Foto: alena45
alena45Alena45, recept pridal: 10. decembra 2011 16:24Ďalšie jeho recepty

Teraz pred Vianocami mi môj lekár oznámil, že mám problém a tak mi nakázal diétu. Z netu som zistila, že mám jesť okrem iného mrkvu, cesnak, citrónovú šťavu, olivový olej. Zelenina má byť tepelne upravená. Pridala som k tomu zemiaky, cibuľu a bylinky a spravila chutné jedlo.

Suroviny

3
porcie
20
minút
príprava
45
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Očistíme si zemiaky, mrkvu, cibuľu aj cesnak. Cibuľu som dala jemnejšiu bielu a šalotku. Zemiaky a mrkvu nakrájame na obľúbené tvary, cesnak nasekáme a cibuľu pokrájame na mesiačiky.
Dusená zelenina (fotorecept) - obrázok 1

2

Pekáč pokvapkáme olivovým olejom (maslo je oveľa lepšie, ale to práve nemôžem), naložíme zemiaky, osolíme, okoreníme, pridáme polovicu cibuľe a všetok cesnak, nakoniec posypeme rozmarínom.
Dusená zelenina (fotorecept) - obrázok 2

3

Na túto vrstvu naložíme pokrájanú mrkvu, zvyšok cibule, osolíme, posypeme sušeným tymiánom a bazalkou. Celé to pokvapkáme šťavou z jedného citróna a olivovým olejom.
Dusená zelenina (fotorecept) - obrázok 3

4

Pekáč prikryjeme a dáme do rúry na 200 stupňov. Pečieme alebo skôr dusíme cca 45 minút.

5

Na spodu pekáča sa vytvorí veľmi chutná šťava, ktorou polejeme naloženú zeleninu na tanieri.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • danculka, 26. októbra 2011 o 22:08
    práve som sa chcela opytať na jeho využitie,si šikulka,ukladám..


  • dorisa, 26. októbra 2011 o 23:10
    Šikovná si.


  • hubata, 27. októbra 2011 o 01:00
    Asi zmení farbu, nebude už taký pekný zelený. Ja som ho mrazila aby zostal pekný zelený ako špenát: rozmixovala, nechala odkvapkať na hustom sitku a strčila do mrazáka.


  • palokuchki, 27. októbra 2011 o 04:05
    @Alena45 , tvoja komora uz musi byt nabita po tom tvojom vsetkom zavarani. Si velmi sikovna, ze sa snazis vsetko vyuzit.


  • alena45, 27. októbra 2011 o 08:25
    palokuchki, mangold vydržal prvé mrazy, lenže záhradu mám až 100 km od domu, tak musím ukladať na zimu inak. V mrazničke už mám kopu inej zeleniny a toto sa mi zdá najšikovnejšie. Komoru nemám, tak mám krabice so zaváraninami všade v byte, kde sa vojdú.


  • alena45, 1. novembra 2011 o 17:42
    prosím, dá sa vymazať tento recept ? Niekde je chyba, pokazili sa obidve poháre.


  • marianne69, 10. decembra 2011 o 17:38
    super papanica,tiez take robievam.Mam zahradu 50 km a zda sa mi pridaleko,tiez pcham v byte kde sa da,ale mangold som este nejedla,ani neviem,ci by sa mi na horniakoch ujal..


  • danculka, 10. decembra 2011 o 17:57
    Nechápem ten dátum,už som sa raz ku tomuto vyjadrovala v októbri....


  • michsamant, 10. decembra 2011 o 18:00
    Takuto zeleninku aj ja lubim; ten pekac sa mi paci.


  • zdenkas, 10. decembra 2011 o 18:19
    Však tie komentáre patria k niečomu úplne inému.Ale túto zeleninku môžem hocikedy


  • alena45, 10. decembra 2011 o 21:38
    ano, prepáčte, nahradila som svoj vymazaný recept na sterilizovaný mangold novým receptom, pretože ten pôvodný sa nepodaril. Komentáre bohužiaľ zostali.
    Miška, pekáčik mám už 20 rokov, ale je praktický aj svojim úsporným tvarom potom keď ho dávam do chladničky.


  • sneica, 11. decembra 2011 o 08:07
    zeleninka zdrava a chutna ...takuto mam rada aj ja a este musim pochvalit ten pekac...:)


  • elekra, 11. decembra 2011 o 17:04
    Páči sa mi aj zeleninka aj pekáčik! Zeleninz mám rada v akejkoľvek podobe, varenú, dusenú, pečenú aj surovú.


  • diabambulka, 11. decembra 2011 o 22:04
    aj mne sa páči úprava zeleninky:-)


  • alena45, 12. decembra 2011 o 08:24
    ďakujem za komentáre, tá citrónová šťava tam urobí divy.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist