Dusená zelenina (fotorecept)

Dusená zelenina (fotorecept)
Foto: alena45
alena45Alena45, recept pridal: 10. decembra 2011 16:24Ďalšie jeho recepty

Teraz pred Vianocami mi môj lekár oznámil, že mám problém a tak mi nakázal diétu. Z netu som zistila, že mám jesť okrem iného mrkvu, cesnak, citrónovú šťavu, olivový olej. Zelenina má byť tepelne upravená. Pridala som k tomu zemiaky, cibuľu a bylinky a spravila chutné jedlo.

Suroviny

3
porcie
20
minút
príprava
45
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

Očistíme si zemiaky, mrkvu, cibuľu aj cesnak. Cibuľu som dala jemnejšiu bielu a šalotku. Zemiaky a mrkvu nakrájame na obľúbené tvary, cesnak nasekáme a cibuľu pokrájame na mesiačiky.
Dusená zelenina (fotorecept) - obrázok 1

Pekáč pokvapkáme olivovým olejom (maslo je oveľa lepšie, ale to práve nemôžem), naložíme zemiaky, osolíme, okoreníme, pridáme polovicu cibuľe a všetok cesnak, nakoniec posypeme rozmarínom.
Dusená zelenina (fotorecept) - obrázok 2

Na túto vrstvu naložíme pokrájanú mrkvu, zvyšok cibule, osolíme, posypeme sušeným tymiánom a bazalkou. Celé to pokvapkáme šťavou z jedného citróna a olivovým olejom.
Dusená zelenina (fotorecept) - obrázok 3

Pekáč prikryjeme a dáme do rúry na 200 stupňov. Pečieme alebo skôr dusíme cca 45 minút.

Na spodu pekáča sa vytvorí veľmi chutná šťava, ktorou polejeme naloženú zeleninu na tanieri.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

15 komentárov k receptu
  • danculka, 26. októbra 2011 o 22:08
    práve som sa chcela opytať na jeho využitie,si šikulka,ukladám..


  • dorisa, 26. októbra 2011 o 23:10
    Šikovná si.


  • hubata, 27. októbra 2011 o 01:00
    Asi zmení farbu, nebude už taký pekný zelený. Ja som ho mrazila aby zostal pekný zelený ako špenát: rozmixovala, nechala odkvapkať na hustom sitku a strčila do mrazáka.


  • palokuchki, 27. októbra 2011 o 04:05
    @Alena45 , tvoja komora uz musi byt nabita po tom tvojom vsetkom zavarani. Si velmi sikovna, ze sa snazis vsetko vyuzit.


  • alena45, 27. októbra 2011 o 08:25
    palokuchki, mangold vydržal prvé mrazy, lenže záhradu mám až 100 km od domu, tak musím ukladať na zimu inak. V mrazničke už mám kopu inej zeleniny a toto sa mi zdá najšikovnejšie. Komoru nemám, tak mám krabice so zaváraninami všade v byte, kde sa vojdú.


  • alena45, 1. novembra 2011 o 17:42
    prosím, dá sa vymazať tento recept ? Niekde je chyba, pokazili sa obidve poháre.


  • marianne69, 10. decembra 2011 o 17:38
    super papanica,tiez take robievam.Mam zahradu 50 km a zda sa mi pridaleko,tiez pcham v byte kde sa da,ale mangold som este nejedla,ani neviem,ci by sa mi na horniakoch ujal..


  • danculka, 10. decembra 2011 o 17:57
    Nechápem ten dátum,už som sa raz ku tomuto vyjadrovala v októbri....


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 7 komentárov)
  • michsamant, 10. decembra 2011 o 18:00
    Takuto zeleninku aj ja lubim; ten pekac sa mi paci.


  • zdenkas, 10. decembra 2011 o 18:19
    Však tie komentáre patria k niečomu úplne inému.Ale túto zeleninku môžem hocikedy


  • alena45, 10. decembra 2011 o 21:38
    ano, prepáčte, nahradila som svoj vymazaný recept na sterilizovaný mangold novým receptom, pretože ten pôvodný sa nepodaril. Komentáre bohužiaľ zostali.
    Miška, pekáčik mám už 20 rokov, ale je praktický aj svojim úsporným tvarom potom keď ho dávam do chladničky.


  • sneica, 11. decembra 2011 o 08:07
    zeleninka zdrava a chutna ...takuto mam rada aj ja a este musim pochvalit ten pekac...:)


  • elekra, 11. decembra 2011 o 17:04
    Páči sa mi aj zeleninka aj pekáčik! Zeleninz mám rada v akejkoľvek podobe, varenú, dusenú, pečenú aj surovú.


  • diabambulka, 11. decembra 2011 o 22:04
    aj mne sa páči úprava zeleninky:-)


  • alena45, 12. decembra 2011 o 08:24
    ďakujem za komentáre, tá citrónová šťava tam urobí divy.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist