Zemiaky s koreňovou zeleninou a bylinkami
Autor receptu: kukulienka71
Recept tohoto jedla ma upútal v knižke Zemiaky - recepty z Nového Času pre ženy...
3 porcie |
10 minút príprava |
35-45 minút na 200 °C |
Postup
- Zemiaky a koreňovú zeleninu aj s cibuľou očistíme,umyjeme a pokrájame na osminky,alebo približne rovnaké kúsky,cesnak necháme v poslednej šupke.Pekáčik vystelieme pečiacim papierom,ktorý potrieme olejom,vložíme sem všetku zeleninu.Rúru si predhrejeme na 2OO°C.
- Zeleninu v pekáči osolíme,pokvapkáme olejom a posypeme zmesou čerstvých alebo sušených byliniek a celou rascou.Dobre premiešame. Musím podotknúť,že takáto pestrá kombinácia byliniek nie je moja parketa,ja dávam vždy menej druhov,ale bola som prekvapená najprv omamnou vôňou pri pečení a potom aj chuťou hotového jedla...
- Pečieme nezakryté asi 35-45 minút,podľa potreby.
- Podávame ako samostatný chod so šalátom alebo dresingom,hodí sa aj ako príloha k mäsitému jedlu.