Zemiaky s hrachom
Autor receptu: methi
Aloo matar. Postup- V hlbokej panvici zohrejem ghí, oheň zmiernime a pridáme rímsku rascu, ktorú necháme prasknúť. Potom pridáme kurkumu a zamiešame.
Pridáme nastrúhaný zázvor a nadrobno nakrájaný cesnak a 2 minúty restujeme.
Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme kým cibuľa trocha nezhnedne, asi 8-10 minút. Treba ju často premiešať.
Pridáme nadrobno nakrájanú paradajku, mletý koriander a kašmírske čili korenie a poriadne premiešame.
Panvicu zakryjeme, na miernom ohni cibuľu a paradajku dusíme 5 minút.
Potom pridáme ošúpané, nakrájané zemiaky, rozmrazený hrášok, soľ a 200ml vody.
Vodu privedieme do varu, oheň zmiernime, panvicu zakryjeme a zemiaky s hráškom varíme asi 20 minút, do mäkka.
Pridáme garam masala, nasekanú koriandrovú vňať, poriadne premiešame, prehrejeme a odstavíme z ohňa. Panvicu prikryjeme a aloo matar necháme odpočívať 10 minút, aby sa všetky chute spojili.
- Podávame s plackami Čapati.
|