Zemiaky s bryndzovou plnkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
75 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Umyté zemiaky uvaríme v celku so šupkou v osolenej vode domäkka. Scedíme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí ošúpeme. Ošúpané zemiaky lyžičkou opatrne vydlabeme.
  2. Zemiaky zo stredu popučíme, podľa chuti osolíme, okoreníme a premiešame spolu s bryndzou. Do zmesi pridáme ešte kyslú smotanu a nadrobno nasekaný pór a petržlenovú vňať.
  3. Pripravenou zmesou naplníme zemiaky, pokvapkáme ich slnečnicovým olejom a dáme piecť do rúry pri teplote 165 °C.
  4. Z mrkvy, póru a papriky nakrájame tenké plátky. Takto pripravenú zeleninu ochutíme soľou, korením, cukrom, octom a olivovým olejom, pridáme nasekanú pažítku. Zeleninu podávame spolu s upečenými zemiakmi.