Zemiaky s bryndzovou plnkou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
75 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup- Umyté zemiaky uvaríme v celku so šupkou v osolenej vode domäkka. Scedíme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí ošúpeme. Ošúpané zemiaky lyžičkou opatrne vydlabeme.
- Zemiaky zo stredu popučíme, podľa chuti osolíme, okoreníme a premiešame spolu s bryndzou. Do zmesi pridáme ešte kyslú smotanu a nadrobno nasekaný pór a petržlenovú vňať.
- Pripravenou zmesou naplníme zemiaky, pokvapkáme ich slnečnicovým olejom a dáme piecť do rúry pri teplote 165 °C.
- Z mrkvy, póru a papriky nakrájame tenké plátky. Takto pripravenú zeleninu ochutíme soľou, korením, cukrom, octom a olivovým olejom, pridáme nasekanú pažítku. Zeleninu podávame spolu s upečenými zemiakmi.
|