Zemiakový šalát s pažítkou

peknadomacnost - fotkapeknadomacnost, 22. júna 2012

Tento šalát sme si prvýkrát spravili s kamarátkou z vlastnoručne vypestovaných zemiakov. Odvtedy ho pripravujem vždy, keď zakvitne pažítka, pretože ňou sa to celé Zobraziť celý popisTento šalát sme si prvýkrát spravili s kamarátkou z vlastnoručne vypestovaných zemiakov. Odvtedy ho pripravujem vždy, keď zakvitne pažítka, pretože ňou sa to celé začalo. Do tohto letného šalátu sme potrebovali „ozdobu“, tou sa napokon stali kvietky z pažítky :)

40 minút
príprava

Suroviny

 čerstvá a jej kvety




Postup

  1. 1

    Suroviny. Uistite sa, že máte všetky. Základ tvoria skoré zemiaky, najlepšie z vlastnej záhradky. Zemiaky poriadne umyjeme a v šupke dáme variť do osolenej vody.

    Zemiakový šalát s pažítkou - obrázok 1
  2. 2

    Zelenina. Pokiaľ sa varia zemiaky, nakrájame si zeleninu. Reďkovky a stopky zeleru nasekáme na tenšie plátky, takisto aj jarnú cibuľku. Spolu s kvetmi pažítky, ktoré môžete trochu rozdrobiť, dáme do šalátovej misy. Tu zeleninu prelejeme olivovým olejom a poctivo zamiešame, nech zelenina olejom riadne nasiakne.

    Zemiakový šalát s pažítkou - obrázok 2
  3. 3

    Dresing. Nasekáme si pažítku a feniklovú vňať (ja ju vlastne strihám kuchynskými nožnicami:) a pridáme ju do kyslej smotany. Ochutíme soľou, korením a trochou olivového oleja. Zamiešame a ochutnáme. Ak sa vám zdá prikyslá, dodajte trochu sladkej smotany.

    Zemiakový šalát s pažítkou - obrázok 3
  4. 4

    Finiš. V tejto chvíli by mali byť zemiaky uvarené. Zlejeme ich a chvíľu necháme v studenej vode. Šupku nelúpeme. Keď sa trošku ochladia, osušíme ich v utierke a nakrájame približne na 0,5 centimetrové plátky. Pridáme maslo, okoreníme a premiešame. Zemiaky pridáme do misy k zelenine, prelejeme dresingom zo smotany a opäť premiešame. Šalát nechajte chvíľu postáť, aby zemiaky nasiakli smotanou. Pri servírovaní tohto letného šalátu, ktorý sa mimochodom veľmi hodí na grilovačky, posypte každú porciu zvyškom pažítkových kvietkov. Dobrú chuť!

    Zemiakový šalát s pažítkou - obrázok 4

Diskusia k receptu

babinka
vitaj na vareche, recept sa mi zapacil, tak si ho ukladam pre inspiraciu, lebo rozpis surovin nezvyknem uplne dodrziavat, ale uz sa nan tesim, skutocne lahky letny salat, vdaka za recept
kaia
Krasny recept. Lahky, zdravy a oku lahodiaci. Urcite ho vyskusam. Kompliment za napad pouzit kvietky. Povabne a inspirujuce:) Tesim sa na dalsie tvoje recepty.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia