Zemiakový krém so zapekanou lokšou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
40 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky varíme v smotane, pridáme koreniny. Vymixujeme z nich hladkú omáčku, precedíme cez sito. Dochutíme octom, cukrom, soľou a korením. Prepeličie vajcia varíme 2 minúty, ošúpeme, obalíme v trojobale a vypražíme dozlata.
  2. Pažítku oblanšírujeme vo vriacej vode asi 10 sekúnd a dáme schladiť do ľadovej vody. Vychladenú ju osušíme na papierovej utierke, pridáme olej, soľ a mixujeme, precedíme cez gázu, ostane nám olej zelenej farby. Údenú papriku krátko osmažíme na oleji, pridáme soľ, precedíme cez gázu, ostane nám červený olej s chuťou údenej papriky.
  3. Uvarené zemiaky pomelieme, zmiešame s múkou, so soľou a vypracujeme cesto, z ktorého vyvaľkáme lokše. Tie opekáme nasucho, upečené potierame kačacou masťou. Lokšu zvinieme do valca, posypeme kozím syrom a dáme zapiecť. Do hlbokého taniera nalejeme zemiakový krém, naň ukladáme vajíčka, tenké plátky hľuzovky a z olejov robíme bodky. Dekorujeme kvetmi a bylinkami.