Zapekané mäso
Zemiakovo-mäsová maškrta
Autor receptu: miroslat
Chutne pripravené zemiačiky z kuchyne našich starých matiek majú svoje čaro detských čias. Vyskúšajte tento recept... trošku
zmodernizovaný.
4 - 6 porcie |
20 - 30 minút príprava |
50 - 60 minút na 200 °C |
Postup
- Zemiaky so šupkou uvariť v mierne osolenej vode.
Cibuľu nakrájať na 3 - 4 cm rezance, mrkvu postrúhať na hrubo, kapiu nakrájať na malé kocky a koriander posekať na drobno.
- Niektorí z nás koriander neznesú (údajne sú to genetické predispozície). Moja dcéra patrí medzi nich a tak radím: nahraďte koriander rascou, pomôže aj Garam Masala - zmes korenia vyrobená z rôznych zložiek. Karí sa nehodí, lebo tiež obsahuje koriander.
- Na oleji podusiť cibuľu s kapiou, pridať mleté mäso, ochutiť mletou paprikou, mletým korením a soľou (podľa chuti). Premiešať a podusiť pod pokrievkou. Neskôr pridať mrkvu, podusiť a posypať koriandrom.
- Uvarené zemiaky, postrúhaný (prelisovaný) cesnak, tavený syr, soľ, korenie a koriander roztlačiť na kašu.
- Do vychladnutej mäsovej zmesi pridať 3 vajíčka a premiešať. Zmes mäsa rovnomerne rozotrieť na vymastený pekáč. Na mäso naniesť zemiakovú kašu - pekne zahladiť. Vidličkou do zemiakovej kaše vykresliť plytkú mriežku. Vo vyhriatej rúre zapiecť do ružova a chrumkava.