Zapekané mäso

Zemiakovo-mäsová maškrta

Autor receptu: miroslat

Chutne pripravené zemiačiky z kuchyne našich starých matiek majú svoje čaro detských čias. Vyskúšajte tento recept... trošku zmodernizovaný.

4 - 6
porcie
20 - 30 minút
príprava
50 - 60 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky so šupkou uvariť v mierne osolenej vode. Cibuľu nakrájať na 3 - 4 cm rezance, mrkvu postrúhať na hrubo, kapiu nakrájať na malé kocky a koriander posekať na drobno.
  2. Niektorí z nás koriander neznesú (údajne sú to genetické predispozície). Moja dcéra patrí medzi nich a tak radím: nahraďte koriander rascou, pomôže aj Garam Masala - zmes korenia vyrobená z rôznych zložiek. Karí sa nehodí, lebo tiež obsahuje koriander.
  3. Na oleji podusiť cibuľu s kapiou, pridať mleté mäso, ochutiť mletou paprikou, mletým korením a soľou (podľa chuti). Premiešať a podusiť pod pokrievkou. Neskôr pridať mrkvu, podusiť a posypať koriandrom.
  4. Uvarené zemiaky, postrúhaný (prelisovaný) cesnak, tavený syr, soľ, korenie a koriander roztlačiť na kašu.
  5. Do vychladnutej mäsovej zmesi pridať 3 vajíčka a premiešať. Zmes mäsa rovnomerne rozotrieť na vymastený pekáč. Na mäso naniesť zemiakovú kašu - pekne zahladiť. Vidličkou do zemiakovej kaše vykresliť plytkú mriežku. Vo vyhriatej rúre zapiecť do ružova a chrumkava.