Zemiakové rezance s orechovou omáčkou

Autor receptu: redakcia

60 minút
príprava
180 minút
na 110 °C

Suroviny

Postup

  1. Rezance: Zemiaky umyjeme a v šupke ich uvaríme domäkka. Necháme vychladnúť, ošúpeme a najemno nastrúhame. Pridáme obe múky, trochu vody, soľ, nasekaný tymian, pažítku a 1 vajce. Zo zmesi vypracujeme tuhé cesto, ktoré rozvaľkáme a nakrájame na široké rezance, ktoré uvaríme v osolenej vode.
  2. Smotanovo–orechová omáčka: Orechy nasekáme a opečieme na orechovom oleji. Pridáme smotanu, osolíme a krátko povaríme. Omáčku zjemníme maslom.
  3. Žĺtky v olivovej kruste: Olivy scedíme a pečieme v rúre pri teplote 110 °C 3 hodiny. Upečené čierne olivy rozdrvíme v mažiari najemno. Vajcia uvaríme natvrdo. Olúpeme, bielky odstránime. Uvarené žĺtky obalíme v pripravenej olivovej strúhanke a vypražíme v oleji.
  4. Syrové lupienky: Nastrúhaný parmezán upečieme na suchej panvici, opatrne ho ešte za horúca vyberieme a necháme vychladnúť.