Zemiakové placky so syrom a s chrumkavou slaninou
mesačník Varecha, dnes 07:00

Foto: Kulinární studio MAFRA
Placky so syrom musíte určite vyskúšať. Sú lahodne chrumkavé a svojou chuťou predstihujú klasické zemiakové placky.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
| 1 kg (varný typ B alebo C) |
|
| 250 g (čedar, eidam alebo ementál) |
|
| 100 g (plátky) |
|
| 1 ks |
|
| 1 strúčik |
|
| 1 PL |
|
| 1 PL |
|
| 2 stonky |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame nadrobno. Na panvici rozpálime olej s maslom. Prisypeme nakrájanú cibuľu, cesnak a lístky tymianu. Restujeme na miernom ohni, kým cibuľa nezosklovatie a nezačne jemne zlatnúť. Orestovanú zmes necháme vychladnúť.
- 2
Zemiaky ošúpeme a nahrubo nastrúhame do veľkej misy. Pridáme osmaženú cibuľu s cesnakom aj s tukom z panvice a premiešame. Potom k zemiakom nastrúhame syr, osolíme, okoreníme a dôkladne premiešame.
- 3
Na vymastený plech lyžicou tvarujeme zo zemiakovej zmesi rovnako veľké placky. Vložíme ich do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme 15–20 minút, kým nebudú na povrchu jemne zlatisté. Potom na placky rozložíme plátky slaniny a pečieme ešte asi 5 minút, aby bola slanina krásne chrumkavá.
Tiež zemiakové placky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu