Zemiakové placky
Zemiakové placky so syrom a s chrumkavou slaninou
Autor receptu: redakcia
Placky so syrom musíte určite vyskúšať. Sú lahodne chrumkavé a svojou chuťou predstihujú klasické zemiakové placky.
|
4 porcie |
25 minút príprava |
20-25 minút na 200 °C |
Postup
- Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame nadrobno. Na panvici rozpálime olej
s maslom. Prisypeme nakrájanú cibuľu, cesnak a lístky tymianu. Restujeme na miernom ohni, kým cibuľa nezosklovatie a nezačne jemne zlatnúť. Orestovanú zmes necháme vychladnúť.
- Zemiaky ošúpeme a nahrubo nastrúhame do veľkej misy. Pridáme osmaženú
cibuľu s cesnakom aj s tukom z panvice a premiešame. Potom k zemiakom nastrúhame syr, osolíme, okoreníme a dôkladne premiešame.
- Na vymastený plech lyžicou tvarujeme zo zemiakovej zmesi rovnako veľké placky. Vložíme ich do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme 15–20 minút, kým nebudú na povrchu jemne zlatisté. Potom na placky rozložíme plátky slaniny a pečieme ešte asi 5 minút, aby bola slanina krásne chrumkavá.