Zemiakové knedle plnené mäsom (fotorecept)
Autor receptu: frezia68
Ten recept nevyužívam často, je to jedlo sýte, ale v kombinácii so zeleninou výborné.
Nevymyslela som to ja, je to recept z rýchlej kuchyne.
4 porcie |
30 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky uvaríme v šupke.....vychladnuté postrúhame na jemno.
- Potom pridáme žĺtok,múku,strúhanku,škrobovú múčku,MČK,soľ,muškátový oriešok a vypracujeme hladké cesto.
- Medzitým urobíme plnku.Mleté mäso dáme na panvicu s restovanou cibuľkou na masti a slanine.Osolíme,okoreníme a opekáme,kým sa nezačne drobiť.
- Túto zmes dáme do misy,pridáme staršiu žemľu namočenú vo vode,ktorú sme dobre vyžmýkali.Pridáme vajíčko,pažítku,tavený syr,soľ,MČK a dobre vymiešame. Z cesta vyváľame na pomúčenej utierke,alebo silikónovej fólii asi 1 cm hrubý plát...
- ktorý naplníme mletým mäsom,zavinieme a krájame na plátky asi 2 cm hrubé.
- Na panvici rozpálime masť a plátky knedle z oboch strán opečieme dochrumkava,dáme na papierovú utierku odmastiť. Kto šetrí žlčník,môže zapiecť v rúre.
- Podávame s rôznou zeleninou.Ja som pridala cviklu s čerstvým chrenom a paradajku s cibuľkou. Ja som robila menšiu dávku,ale gramáž je podľa receptu uvedená na 4 porcie. HOTOVO.
- Môžeme jesť aj studené a zajedať takými rožkami podľa receptu @srácza. Dobrú chuť!