Zemiaková ryža

Zemiaková ryža (fotorecept)

Autor receptu: 2010

Mladi asi nemaju zabrany vo vareni zmenit postupy a ingrediencie a je to jedno z ktorej krajiny su. Tento recept je z casti prebrany z blogu mladej Cinanky, ktora ma rada vyprazanu ryzu ale aj zemiaky a slaninu. Mnozstva nedavam - to co ostalo od vcera. https://omnivorescookbook.com/potato-fried-rice/

15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Predvarene zemiaky ( zvysok od vecere) nakrajame na mensie kocky, Mensiu cibulu nakrajame na drobno aj dva tri struciky cesnaku. Ja som pouzil 3 platky slaniny ale nasa slanina je skor ako prerastene udene maso a nakrajal som tiez na kocky. No a jarnu cibulku na ozdobu 2.
  2. Do woku som na rozpaleny olej dal oprazit, cibulu, slaninu a pridal zemiaky a prehadzoval - opekal - stir fry.
  3. Do oprazenych zemiakov som pridal ryzu od vcera ( alebo predvcera?), a zacal oprazat . Ryza by sa mala pouzit klasicka biela, u nas bola cervena co ostala.
  4. Po niekolkych minutach som ryzu odsunul na stranu a vytvoril miesto na vajicka. Spravil volske oka, posekal na mensie kusky a premiesal s ryzou.
  5. Pridal rozmrazeny hrasok a jarnu cibulku, ochutil korenim a lyzicou - dvoma, sojovej omacky, a minutu poprehadzoval.