Zemiaková ryža
Zemiaková ryža (fotorecept)
Autor receptu: 2010
Mladi asi nemaju zabrany vo vareni zmenit postupy a ingrediencie a je to jedno z ktorej krajiny su. Tento recept je z casti prebrany z blogu mladej Cinanky, ktora ma rada vyprazanu ryzu ale aj zemiaky a slaninu.
Mnozstva nedavam - to co ostalo od vcera.
https://omnivorescookbook.com/potato-fried-rice/
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Predvarene zemiaky ( zvysok od vecere) nakrajame na mensie kocky,
Mensiu cibulu nakrajame na drobno aj dva tri struciky cesnaku.
Ja som pouzil 3 platky slaniny ale nasa slanina je skor ako prerastene udene maso a nakrajal som tiez na kocky. No a jarnu cibulku na ozdobu 2.
- Do woku som na rozpaleny olej dal oprazit, cibulu, slaninu a pridal zemiaky a prehadzoval - opekal - stir fry.
- Do oprazenych zemiakov som pridal ryzu od vcera ( alebo predvcera?), a zacal oprazat .
Ryza by sa mala pouzit klasicka biela, u nas bola cervena co ostala.
- Po niekolkych minutach som ryzu odsunul na stranu a vytvoril miesto na vajicka.
Spravil volske oka, posekal na mensie kusky a premiesal s ryzou.
- Pridal rozmrazeny hrasok a jarnu cibulku, ochutil korenim a lyzicou - dvoma, sojovej omacky, a minutu poprehadzoval.