Zemiaková kaša

Zemiaková kaša trošku inak

Autor receptu: luslyy

Zemiaková kaša, ktorá vyzerá obyčajne, ale chuťou dostane každého.

5
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody. Keď sú zemiaky uvarené, vodu zlejeme a necháme zemiaky bokom.
  2. Na panvicu dáme maslo, rozkrojené na 3 časti. Necháme do polovice rozpustiť a pridáme mlieko.
  3. Keď sa maslo úplne rozpustí, pridáme cesnak nakrájaný na plátky, nasekanú čili papričku, vetvičky rozmarínu a lístky šalvie. Pomaly zmes privedieme k varu a necháme prevrieť 6 - 7 minút za občasného miešania.
  4. Vypneme zmes a nad hrniec so zemiakmi si dáme sitko, cez ktoré zmes prelejeme na zemiaky. Už len popučíme a hotovo.