Zemiaková kaša
Zemiaková kaša trošku inak
Autor receptu: luslyy
Zemiaková kaša, ktorá vyzerá obyčajne, ale chuťou dostane každého.
5 porcií |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody.
Keď sú zemiaky uvarené, vodu zlejeme a necháme zemiaky bokom.
- Na panvicu dáme maslo, rozkrojené na 3 časti. Necháme do polovice rozpustiť a pridáme mlieko.
- Keď sa maslo úplne rozpustí, pridáme cesnak nakrájaný na plátky, nasekanú čili papričku, vetvičky rozmarínu a lístky šalvie.
Pomaly zmes privedieme k varu a necháme prevrieť 6 - 7 minút za občasného miešania.
- Vypneme zmes a nad hrniec so zemiakmi si dáme sitko, cez ktoré zmes prelejeme na zemiaky.
Už len popučíme a hotovo.