Zelo, knedlo, rebro (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Obľúbené jedlo u nás aj u našich susedov v Česku..Viem, že sa tu už podobné recepty nachádzajú, ale možno vás zaujme aj táto moja verzia..

4
porcie
120 minút
príprava
2X60 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Bravčové rebrá som poriadne umyla a osušila..
  2. Na panvicu som dala lyžicu oleja a rebrá som z prudka opiekla z oboch strán..
  3. potom som ich osolila, okorenila, posypala červenou paprikou a pokrájaných cesnakom.Podliala vodou a dala do rúry na 2OO st. piekli sa hodinu.
  4. Pokial sa piekli rebrá,urobila som si z mlieka, cukru a droždia kvások. Múky som preosiala a dala do misy.Pridala som vajce, soľ a vykysnutý kvások, vypracovala som polotuhé cesto, ktoré som posypala hladkou múkou, prežehnala a zakryla útierkou, aby vykysli.Po vykysnutí som ich rozdelila na 3 buchty a vyvarila nad parou na plátne každý po 20 min.ttoto som nefotila, lebo to už tu mám nafotené pri iných receptoch.Potom som pokrájala cibuľku, opražila na lyžici oleja, pridala cukor na skaramelizovanie.Pridala sompokrájanú červenú kapustu a lyžicu octu a dusila do mäkka.
  5. Rebierka krásne upečené do chrumkava..Pokrájala som uvarené knedlíkyl, pridala som pokrájané pečené rebierka a pridala som červenú kapustu. Dobrú chuť...