Zeleninový cestovinový šalát

Autor receptu: martinis

Extra zeleninový cestovinový šalát s bielym jogurtom a množstvom chutí :)

1
porcia
25 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Toto je jedno z mojich najobľúbenejších jedál. Šalát, ako sa patrí - mix mnohých chutí, plný dobrých vecí : šťavnatej a chrumkavej zeleniny, cestovín, skvelého ľahkého jogurtového dressingu a olív na povrchu. Dobrota ! :)
  2. Základom sýteho šalátu vhodného na obed sú cestoviny. Použite vás obľúbený druh, ideálne farebné pre pestrosť, ale dobre poslúžia aj obyčajné kolienka :) Dajte zovrieť osolenú vodu, vsypte do nej cestoviny a varte podľa návodu na obale, prípadne trochu kratšie. Zvyknem variť minútku či dve menej.
  3. Vyberieme si najobľúbenejšiu zeleninovú zmes - ja mám skvelú taliansku - a dáme do panvice podusiť do zmäknutia, nemusíme pridávať ani olej.
  4. Kým sa cestoviny varia a zelenina dusí, asi štvrť hlávky kapusty nakrájame na ľubovoľne hrubé rezančeky. Cibuľu ošúpeme a pokrájame na polkolieska, dáme do veľkej misy.
  5. 2 feferónky zbavíme jadierok a dužinu nakrájame na tenučké pásiky. Pridáme do misy, prihodíme aj dodusenú zeleninu a kukuricu a zakvapneme lyžičkou dobrého olivového oleja.
  6. Všetko zmiešame aj s cestovinami. Dáme bokom a pripravíme si dressing ľahký prípravou aj tukmi - nepoužijeme nijakú smotanu, len biely jogurt ;) Jogurt vymiešame so soľou, mletým čiernym korením horčicou a kečupom a zalejeme ním šalát.
  7. Ešte raz dôkladne premiešame, dáme na chvíľočku do chladničky - stačí, kým za sebou poumývame riad :) Pred servírovaním ozdobíme rozpolenými olivami, sušenou bazalkou a napríklad ľadovým šalátom s cherry paradajkami a ihneď môžme jesť :))
  8. Môj tip : ak by sa niekomu zdal šalát stále málo výdatný, môže si ho obohatiť o ľubovoľný tvrdý syr či pásiky šunky alebo salámy :)