Zeleninový cestovinový šalát
Autor receptu: martinis
Extra zeleninový cestovinový šalát s bielym jogurtom a množstvom chutí :)
1 porcia |
25 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Toto je jedno z mojich najobľúbenejších jedál. Šalát, ako sa patrí - mix mnohých chutí, plný dobrých vecí : šťavnatej a chrumkavej zeleniny, cestovín, skvelého ľahkého jogurtového dressingu a olív na povrchu. Dobrota ! :)
- Základom sýteho šalátu vhodného na obed sú cestoviny. Použite vás obľúbený druh, ideálne farebné pre pestrosť, ale dobre poslúžia aj obyčajné kolienka :) Dajte zovrieť osolenú vodu, vsypte do nej cestoviny a varte podľa návodu na obale, prípadne trochu kratšie. Zvyknem variť minútku či dve menej.
- Vyberieme si najobľúbenejšiu zeleninovú zmes - ja mám skvelú taliansku - a dáme do panvice podusiť do zmäknutia, nemusíme pridávať ani olej.
- Kým sa cestoviny varia a zelenina dusí, asi štvrť hlávky kapusty nakrájame na ľubovoľne hrubé rezančeky. Cibuľu ošúpeme a pokrájame na polkolieska, dáme do veľkej misy.
- 2 feferónky zbavíme jadierok a dužinu nakrájame na tenučké pásiky. Pridáme do misy, prihodíme aj dodusenú zeleninu a kukuricu a zakvapneme lyžičkou dobrého olivového oleja.
- Všetko zmiešame aj s cestovinami. Dáme bokom a pripravíme si dressing ľahký prípravou aj tukmi - nepoužijeme nijakú smotanu, len biely jogurt ;) Jogurt vymiešame so soľou, mletým čiernym korením horčicou a kečupom a zalejeme ním šalát.
- Ešte raz dôkladne premiešame, dáme na chvíľočku do chladničky - stačí, kým za sebou poumývame riad :) Pred servírovaním ozdobíme rozpolenými olivami, sušenou bazalkou a napríklad ľadovým šalátom s cherry paradajkami a ihneď môžme jesť :))
- Môj tip : ak by sa niekomu zdal šalát stále málo výdatný, môže si ho obohatiť o ľubovoľný tvrdý syr či pásiky šunky alebo salámy :)