Zdravé kuracie rolky a parmezánové zemiaky fotorecept

tutikompoty - bez fotkytutikompoty, 22. januára 2017
Zdravé kuracie rolky a parmezánové zemiaky (fotorecept)
Foto: Tutikompoty

Bez oleja, bez múky. Rýchlo a zdravo v nedeľu na obed :)

2
porcie
20 minút
príprava
35 minút
na 190 °C

Suroviny

Zemiaky:
400 g
100 g
1 hrsť
1 ČL
1 ČL
1 ČL
1/4 ČL nasekané
1 ks
2 dcl
Kuracie rolky:
300 g
8 plátkov
4 plátky
4 plátky
2 ks
1 dcl
1/2 hrste
30 g
100 g
50 g




Postup

  1. 1

    V jednej miske si zmiešame parmezán, vňať, pažítku, soľ, korenie a chilli. Vytvoríme tak zmes, v ktorej budeme obaľovať zemiačiky. V druhej si zmiešame vajce s mliekom. Zemiaky obaľujeme najprv vo vajci a samozrejme potom v parmezáne. Poukladáme, najlepšie na papier na pečenie. Zatiaľ si to odložíme bokom kým dorobíme rolky.

    Zdravé kuracie rolky a parmezánové zemiaky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kuracie prsia si rozkrojíme na polovice. Takže z jedného kusu budeme mať dva. Jemne ich naklepeme cez sáčok, fóliu alebo čo používate a začneme plniť tak ako je na obrázku. Následne zrolujeme a prepichneme špáradlami, alebo zviažeme. Kto má už aké grify nech ich použije.

    Zdravé kuracie rolky a parmezánové zemiaky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď máme rolky hotové, pripravíme si ďalšie misky na obaľovanie. Mleté ovsené vločky - ja som to hodil nachvíľku do mlynčeka, skvele to nahradí múku. Vajíčko, parmezán, vňať a mlieko zmiešame taktiež. No a do tretej si pripravíme čisté ovsené vločky. Robíme klasický trojobal.

    Zdravé kuracie rolky a parmezánové zemiaky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Posledný bod je pečenie. Ja som to dal piecť spolu na 190 stupňov aj s ventilátorom. Zemiaky sa robili 25 minút a rolky som tam nechal ešte o 10 minút dlhšie. Najlepšie k tomu spraviť nejaký dresing a šalát. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

katka78
Zdravé asi nie, možno len o čosi zdravšie ako s pšeničnou múkou a vyprážané, ale o tom je tu škoda diskutovať, zistila som mnohokrát (to už len taký rezignovaný povzdych z mojej strany). Tvoje jedlo sa mi však páči, celé aj s prílohou, dlhšie som podobnú klasiku kura-syr-šunka nemala, aj keď teraz ako vidím tvoje fotky, prišlo mi na chuť :-) Páči sa mi využitie ovsených vločiek, robievam podobne, ale s pohánkovými.


jack
Dobrý rp.No a presne,veď čo je nezdravé tak to najviac chutí.Ukladám.