Závitky z lososa (fotorecept)

Autor receptu: miluna

Veľmi som chcela ochutnať doma pripraveného lososa, tak sme si s priateľom ako nedeľný obed uvarili túto pochúťku.

3-4
porcie
60 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Lososa nakrájame na porcie a na noc naložíme do marinády. Marinádu pripravíme v plytkej miske z citrónovej šťavy a oleja, pridáme tymiánové a bazalkové lístky, zmes okoreníme a vložíme lososa. Prípadne ju jemne vtrieme do lososa.
  2. Porcie vyberieme z marinády a priečne narežeme, do rezov vložíme kúsky údeného lososa a jeden plátok položíme navrch.
  3. Takto pripravené porcie zvinieme do závitkov, obviažeme nitkou, aby sa nerozpadli.
  4. Závitky ešte pred pečením okoreníme, orascujeme, poprášime hladkou múkou a sprudka opečieme na panvici z každej strany.
  5. Upečeného lososa dáme odkvapkať na kuchynskú utierku a na každý závitok dáme kúsok masla.
  6. Pripravíme si prílohu. Paradajky nakrájame na menšie kúsky, rukolu natrháme, ochutíme trochou práškového cukru, olivovým olejom a balsamikovým octom. Všetko podľa chuti.
  7. Na tanier poukladáme lososa, pridáme kôpku paradajkovo-rukolového šalátu a môžeme konzumovať:). Kto chce, pridá si opekané zemiaky alebo hranolky. Dobrú chuť:).