Tvarohovo-mandarínková roláda fotorecept
Foto: olinecka
Svieža chuť a tvarohová plnka je súčasťou tejto rolády...
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
5 PL |
|
3 PL |
|
5 PL |
|
Plnka: | |
250 g (alebo jemný) |
|
300 ml |
|
1 bal. |
|
3-4 PL (alebo práškový cukor) |
|
(čerstvé alebo z kompótu) |
|
Na potretie korpusu: | |
|
Postup
-
1
Bielky vyšľaháme do peny, pridáme po lyžiciach cukor, šľaháme pokiaľ sa cukor nerozpustí. Postupne zašľaháme olej, postupne po jednom žĺtky a nakoniec preosiatu múku, ktorú zašľaháme na malých otáčkach mixéra. Následne premiešame varechou. Plech 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie, rovnomerne rozotrieme pripravené cesto.
-
2
Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 15-17 minút.
-
3
Po upečení za horúca upečený korpus s papierom zrolujeme a necháme vychladnúť. Pripravené suroviny na plnku.
-
4
Korpus opatrne rozvinieme a potrieme džemom. Jemne hrudkovitý tvaroh rozmixujeme, vlejeme smotanu na šľahanie, pridáme Smetafix a šľaháme do zhustnutia. Pridáme Salko a zašľaháme.
-
5
Na korpus rozotrieme plnku (trocha plnky si odložíme na vrch rolády), poukladáme mandarínky a pomocou papiera zrolujeme roládu.
-
6
Vrch potrieme zvyškom plnky a roládu vložíme do chladničky stuhnúť.
Diskusia k receptu