Tvarohová roláda
Tvarohová roláda

Tvarohovo-mandarínková roláda fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 8. decembra 2024
Tvarohovo-mandarínková roláda (fotorecept)
Foto: olinecka

Svieža chuť a tvarohová plnka je súčasťou tejto rolády...

20-22
porcií
30-40 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks
5 PL
3 PL
5 PL
Plnka:
250 g (alebo jemný)
300 ml
1 bal.
3-4 PL (alebo práškový cukor)
 (čerstvé alebo z kompótu)
Na potretie korpusu:




Postup

  1. 1

    Bielky vyšľaháme do peny, pridáme po lyžiciach cukor, šľaháme pokiaľ sa cukor nerozpustí. Postupne zašľaháme olej, postupne po jednom žĺtky a nakoniec preosiatu múku, ktorú zašľaháme na malých otáčkach mixéra. Následne premiešame varechou. Plech 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie, rovnomerne rozotrieme pripravené cesto.

    Tvarohovo-mandarínková roláda (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 15-17 minút.

    Tvarohovo-mandarínková roláda (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po upečení za horúca upečený korpus s papierom zrolujeme a necháme vychladnúť. Pripravené suroviny na plnku.

    Tvarohovo-mandarínková roláda (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Korpus opatrne rozvinieme a potrieme džemom. Jemne hrudkovitý tvaroh rozmixujeme, vlejeme smotanu na šľahanie, pridáme Smetafix a šľaháme do zhustnutia. Pridáme Salko a zašľaháme.

    Tvarohovo-mandarínková roláda (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na korpus rozotrieme plnku (trocha plnky si odložíme na vrch rolády), poukladáme mandarínky a pomocou papiera zrolujeme roládu.

    Tvarohovo-mandarínková roláda (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vrch potrieme zvyškom plnky a roládu vložíme do chladničky stuhnúť.

    Tvarohovo-mandarínková roláda (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu