Zasnežení snehuliaci
Foto: droetker
Komerčný recept<br />
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Na cesto: | |
1 bal |
|
300 g |
|
25 g |
|
1/2 KL |
|
150 ml |
|
40 ml |
|
2 ks |
|
Na náplň: | |
500 g |
|
50 g |
|
1 bal |
|
100 ml vlažná |
|
Na ozdobenie: | |
1/2 bal |
|
2 PL zarovnané |
|
Postup
-
1
Cesto pripravíme z pomocníka na kysnuté cesto s múkou, cukrom, soľou, vodou, olejom a 1 vajcom podľa návodu na obale. Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 1 cm. Pomocou formičky vykrojíme snehuliakov. Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom, vložíme do predhriatej rúry a pečieme. <br /><br /> Elektrická rúra: 180 °C <br /> Teplovzdušná rúra: 160 °C <br /> Plynová rúra: stupeň 3 <br /><br /> Doba pečenia: asi 15 minút
- 2
Snehuliakov necháme na kuchynskej mriežke vychladnúť a pozdĺžne ich rozkrojíme.
- 3
Na prípravu náplne zmiešame jogurt s cukrom. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale, ihneď vmiešame do jogurtu a vložíme na 20 minút do chladničky. Pomocou cukrárskeho vrecka nanesieme na spodnú časť snehuliakov ¾ náplne a snehuliakov priklopíme vrchnou časťou. Zvyšnou náplňou za pomoci špáradla vytvoríme malé bodky ako oči a gombíky.
- 4
Polevu rozpustíme podľa návodu na obale a vytvoríme zreničky. Klobúk vytvoríme tak, že snehuliakov namáčame do malého množstva polevy. Zľahka poprášime práškovým cukrom.
- 5
<b>Tip:</b> Na vykrajovanie môžeme použiť aj iné formičky s vianočným motívom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu