Zasnežení snehuliaci

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 14. decembra 2016
Zasnežení snehuliaci
Foto: droetker

Komerčný recept

35 ks
porcií
40 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Na cesto:
1 bal
300 g
25 g
1/2 KL
150 ml
40 ml
2 ks
Na náplň:
500 g
50 g
1 bal
100 ml vlažná
Na ozdobenie:
1/2 bal
2 PL zarovnané

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto pripravíme z pomocníka na kysnuté cesto s múkou, cukrom, soľou, vodou, olejom a 1 vajcom podľa návodu na obale. Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 1 cm. Pomocou formičky vykrojíme snehuliakov. Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom, vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

    Elektrická rúra: 180 °C
    Teplovzdušná rúra: 160 °C
    Plynová rúra: stupeň 3

    Doba pečenia: asi 15 minút

  2. 2

    Snehuliakov necháme na kuchynskej mriežke vychladnúť a pozdĺžne ich rozkrojíme.

  3. 3

    Na prípravu náplne zmiešame jogurt s cukrom. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale, ihneď vmiešame do jogurtu a vložíme na 20 minút do chladničky. Pomocou cukrárskeho vrecka nanesieme na spodnú časť snehuliakov ¾ náplne a snehuliakov priklopíme vrchnou časťou. Zvyšnou náplňou za pomoci špáradla vytvoríme malé bodky ako oči a gombíky.

  4. 4

    Polevu rozpustíme podľa návodu na obale a vytvoríme zreničky. Klobúk vytvoríme tak, že snehuliakov namáčame do malého množstva polevy. Zľahka poprášime práškovým cukrom.

  5. 5

    Tip: Na vykrajovanie môžeme použiť aj iné formičky s vianočným motívom.

Diskusia k receptu

haji
Efektní, pro děti jako stvořené. Krásná práce!