Zasnežení snehuliaci

Autor receptu: droetker

Komerčný recept<br />

35 ks
porcií
40 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto pripravíme z pomocníka na kysnuté cesto s múkou, cukrom, soľou, vodou, olejom a 1 vajcom podľa návodu na obale. Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 1 cm. Pomocou formičky vykrojíme snehuliakov. Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom, vložíme do predhriatej rúry a pečieme. <br /><br /> Elektrická rúra: 180 °C <br /> Teplovzdušná rúra: 160 °C <br /> Plynová rúra: stupeň 3 <br /><br /> Doba pečenia: asi 15 minút
  2. Snehuliakov necháme na kuchynskej mriežke vychladnúť a pozdĺžne ich rozkrojíme.
  3. Na prípravu náplne zmiešame jogurt s cukrom. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale, ihneď vmiešame do jogurtu a vložíme na 20 minút do chladničky. Pomocou cukrárskeho vrecka nanesieme na spodnú časť snehuliakov ¾ náplne a snehuliakov priklopíme vrchnou časťou. Zvyšnou náplňou za pomoci špáradla vytvoríme malé bodky ako oči a gombíky.
  4. Polevu rozpustíme podľa návodu na obale a vytvoríme zreničky. Klobúk vytvoríme tak, že snehuliakov namáčame do malého množstva polevy. Zľahka poprášime práškovým cukrom.
  5. <b>Tip:</b> Na vykrajovanie môžeme použiť aj iné formičky s vianočným motívom.