Zapekané zemiaky s kyslou kapustou a mletým mäsom
Foto: kristinamia
Skúsila som, vyšlo podľa predstavy. Manželovi chutilo. Neuvádzam množstvo, keďže ani ja som nič nevážila.
60 minút
príprava
príprava
30 minút
na 220 °C
na 220 °C
Postup
-
1
Očistené zemiaky som nakrájala na kolieska a uvarila do polomäkka. Kapustu som podusila na cibuľke a mleté mäso orestovala s paprikou, korením a soľou.
- 2
Pekáč som vymastila masťou a poukladala na spodok zemiaky, na ne mäso, kapustu a opäť zemiaky. Dala som to zapiecť na 220 °C, cca 20 minút, poliala som to smotanou s rozšľahanými vajíčkami. Zapiekla ešte cca na 10 minút.
Tiež zapekané zemiaky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu